Mandler er supersunde

Forsiden Viden og Forskning Mandler er supersunde

     2

Mandler er supersunde, og mandler er en af mine absolutte yndlingsspiser. Jeg nyder de supersunde mandler i morgenmyslien, i stenalderbrødet, sammen med lidt frugt og grønt, og så anvender jeg ofte mandler i kager og andet bagværk. Mandler er supersunde, fordi de indeholder sunde fedtstoffer,  proteiner og masser af næringsstoffer, og så har de en fremragende blodsukkerstabiliserende effekt. Derfor er  mandler velegnede hver dag, for eksempel sammen med lidt frugt eller grønt som mellemmåltid. Det mætter mere og det sikrer, at dit blodsukker ikke ryger i vejret med raketfart.

Jeg vil til hver en tid anbefale dig at købe økologiske mandler, og  du kan spise dem enten som de er med skallerne på, eller du kan lægge dem i blød i vand natten over, så bliver de bløde og lækre. Undersøgelser har vist, at mandlernes hinde eller skal indeholder stoffer,  der i særlig grad kan styrke immunforsvaret. Netop derfor er det også væsentligt, hvis du vælger at spise mandlerne som de er, at du vælger de økologiske af slagsen, så du undgår at få uønskede kemiske stoffer og sprøjterester indenbords.

Mandler har i mange år haft ry for at fede, men et hollandsk studie viste, at du kan spise 82 gram mandler om dagen, og så faktisk tabe dig. De fedtstoffer, der findes i mandler, er af en sunde slags, som ikke alene  afbalancerer kolesteroltallene, men også fremmer stofskiftet, så derfor er mandler et sundt valg, som fint kan indgå i flere af dagens måltider uden nødvendigvis at belaste badevægten yderligere.

Julen står for døren, og du kan også let og uden besvær lave dejlig hjemmelavet konfekt uden tilsat sukker, gløgg med og uden alkohol, julekager og skønne, sunde postejer og salater. Disse retter smager pragtfuldt, og er samtidig en hyggelig familiebeskæftigelse. Du kan finde opskrifterne på skønne og inspirerende juleretter i e-bogen Jul med Anette og venner, som du kan downloade helt GRATIS HER
Du kan finde opskriften på sunde mandler med kanel og lakrids HER 

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.