Nødder mod Galdesten – Godt nyt til alle med galdesten!

2 dec, 2012 | Viden og Forskning

Et af mine store forbilleder er Walter Willett, chef for Harvard Medical School. Han forestår verdens største studie i madens indflydelse på vores helbred, nemlig “Nurses Health Study”. Her har vi siden 1976 kunnet følge 120,000 kvindelige sygeplejerskers indrapporteringer omkring alt lige fra søvn til spisevaner og brug af forskellige former for medicin og disses indvirkning på organismen.

Studiet har kastet mange interessante resultater af sig, bl.a. det faktum, at indtag af fedt ikke som hidtil antaget alene er skurken i forhold til udvikling af overvægt og hjerte/kar sygdomme, men at vi derimod skal være yderst opmærksomme på vort indtag af sukker, hvidt brød og mælkeprodukter. Et andet og meget interessant resultat, der er udledt af undersøgelsen, er også, at hyppigheden af galdestensanfald ikke er afhængig af hvor meget fedt vi spiser. Dette er stik imod alt hvad vi tidligere har lært og troet på. Det viser sig derimod, at kvinder (og formodentlig også mænd), der spiser mindst 30 g nødder om ugen, har langt lavere risiko for udvikling af galdestensanfald. (Journal of Clinical Nutrition 2004).

Kvinder rammes af galdestensanfald ca. dobbelt så hyppigt som mænd, og det er især mennesker over 40 år, der lider af galdesten. Forskerne fandt, at hyppigheden af galdestensoperationer altså ikke var afhængig af hvor meget eller hvilken slags fedt sygeplejerskerne havde spist. Derimod havde de kvinder der spiste nødder dagligt, langt mindre behov for operation.

Dette er godt nyt til os alle. Lad os derfor nyde de skønne økologiske paranødder, de sunde valnødder og de lækre mandler her i julen, og i dette nyhedsbrev får du opskrifter på sundt og lækkert konfekt, der indeholder disse dejlige fødevarer.

Du kan læse mere om galdesten HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!