Ny bog – 7 veje til et langt liv

16 aug, 2023 | Viden og Forskning

Ønsker du dig et sundt, lykkeligt og langt liv? Anette Harbech Olesens nye bog, ´7 veje til et langt liv – få det bedste ud af dine gener´, giver dig banebrydende ny viden om, hvordan du selv – til en vis grad – kan påvirke sundheden, raskheden og livslængden  – samt værktøjerne til at gøre det.

Og hun levede lykkeligt til sine dages ende.
Mon ikke vi alle sammen ville ønske, at eventyret om vores liv kunne skrives sådan?

Nøglen til et langt liv

Den 28. september udkommer Anette Harbech Olesens nye livsbekræftende bog. Den sætter, som titlen antyder, fokus på et sundt, godt og langt liv, og ikke mindst på, hvad vi selv kan gøre for at opnå dette. I bogen får du både velresearchet ekspertviden skrevet i et letforståeligt sprog, og personlige, spændende og hyggelige beretninger fra mennesker, der hver især har fundet vejen til det lange og gode liv.

Og så får du selvfølgelig masser af nye, lækre og velsmagende opskrifter, som tager udgangspunkt i verdens sundeste køkken, middelhavskøkkenet. Flere af opskrifterne har forfatteren fået af lokale kvinder under sine mange rejser.

40 bøger om sundhed og velvære

Anette Harbech Olesen er kendt for at gå grundigt til værks i sine indtil videre 40 bøger om sundhed og velvære, og ”7 veje til et langt liv – få det bedste ud af dine gener” er ingen undtagelse. Også her formidler hun ny og kompleks forskning i et letforståeligt sprog, så alle kan være med. Forskernes resultater omsættes i bogen til konkrete værktøjer, du kan bruge i din hverdag med det samme.

Omdrejningspunktet er bogens syv aldersknapper, som vi med fordel kan skrue på for at få et langt og godt liv i topform. Selvom vi ikke kan stoppe tiden og forblive evigt unge, så præsenterer bogen dig for mange dagligdags tiltag, som vi selv kan iværksætte for at forsinke aldringsprocessen, reducere risikoen for mange sygdomme og lidelser og dermed øge vores generelle velbefindende. Det er selvfølgelig ikke alt, vi selv kan styre, men du kan påvirke mere end du tror via dine valg af mad, bevægelse og sociale liv.

7 aldersknapper til et langt liv

De syv aldersknapper, som præsenteres i bogen, bygger på en ny forskningsgren, der kaldes epigenetikken. Den sætter fokus på den del af vores arvemasse, som vi selv kan påvirke. For vores gener alene bestemmer ikke i så høj grad, som vi hidtil har troet. Vi bærer alle dispositioner for en række sygdomme i vores gener, men med vores livsstil, vores valg af mad, motionsvaner, søvn og sociale liv, kan vi selv påvirke, om disse dispositioner kommer til udtryk eller ej.

Du kan blandt andet læse, hvordan du holder arvelige, potentielle sygdomsgener i ave, dæmper den inflammation, som øger risikoen for en lang række sygdomme, stabiliserer dit blodsukker, passer på dine celler og de vigtige tarmbakterier, får mere energi i hverdagen og ikke mindst forlænger antallet af leveår.

Så vil du gerne holde dig rask og rørig langt op i årene så er denne bog. For det er aldrig for sent at gå i gang. Vores krop og indre biokemi er modtagelig for gavnlige livsstilsændringer hele livet igennem.

”7 veje til et langt liv – få det bedste ud af dine gener” udkommer d. 28. september på Politikens Forlag. Du kan købe den HER

Ny bog – 7 veje til et langt liv

Ny bog – 7 veje til et langt liv

Var du tilfreds med denne omtale af 7 veje til et langt liv? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!