Økologisk fisk – Er alle fisk økologiske?

Forsiden Viden og Forskning Økologisk fisk – Er alle fisk økologiske?

     2
økologisk fisk

Der er ingen tvivl om, at vi mennesker på alle måder ville have godt af at spise mere tang og flere fisk, vel at mærke, hvis vi kunne stole på, at disse produkter var rene og ufarlige at indtage. Men vores verdenshave er forurenede, hvilket afspejler sig i dyrs og planters indhold af tungmetaller, dioxiner og andre giftige kemiske stoffer. Desværre.

På Økologisk Landsforenings hjemmeside kan du finde artiklen “Smag på økologien – alt godt fra havet”. Artiklen anpriser ovenstående fødevarer, og som læser og forbruger kan man få det indtryk, at alt der kommer fra havet er økologisk. Udsagn som understøttes af “økologiske” restauranter, forhandlere og sågar Aarstiderne, der leverer konventionelle fisk fra havet, og hvor man som forbruger let kan få det indtryk, at de er økologiske. En meget uheldig tendens, der efter min mening er med til at udvande økologi begrebet. Derfor forstår jeg slet ikke, at Økologisk landsforening, der om nogen burde støtte op om rene og sunde fødevarer, kan bringe en sådan artikel.

Vi har i Danmark mennesker, der arbejder hårdt for at sikre vi forbrugere rene og økologiske fiske- tang- og muslingeprodukter. Det er et stykke pionerarbejde uden sidestykke, og det er en stor udfordring at få sikret udbud og afsætning. Det er sådanne tiltag Økologisk landsforening efter min mening burde støtte og hjælpe, så alle danske forbrugere kan få sober og uvildig viden om, hvorfor det er så væsentligt at indtage og støtte op om den økologiske produktion. Men vi forbrugere må tage sagen i egen hånd og vælge de rene og sunde økologiske fisk og muslinger til gennem vore indkøb.

Læs også:

Fisk er ikke bare fisk

Øko… Hvad for en fisk?

Giftig Laks – Fyldt med nitrit