Resistente svinebakterier truer din sundhed

2 aug, 2014 | Viden og Forskning

Artikel af Gustav Bech, redaktør på den grønne netavis OrganicToday.dk

Nogle kalder det en bombe under sundhedssystemet i Danmark. Ander kalder det en tsunami i slowmotion. De europæiske myndigheder har mistet overblikket over spredningen af antibiotika-resistente bakterier fra svin til mennesker. Men eksperter anslår, at mindst 25.000 mennesker i EU årligt mister livet som følge af bakterier, der er blevet modstandsdygtige over for antibiotika og har spredt sig til mennesker.
En retssag mod to journalister afslørede for nylig, at den smittefarlige MRSA-bakterie nu har kostet fire mennesker livet alene i Danmark. De to journalister blev slæbt i retten og idømt dagbøder for at have videregivet fortrolige oplysninger, dvs navne og adresser på 11 inficerede svinebesætninger.

Den grønne netavis har derfor offentliggjort et interaktivt Danmarks-kort, hvor man kan se navne og adresser på 137 svinefarme, som topper på listen med Danmarks højeste forbrug af antibiotika. De har alle et forbrug, der overskrider Fødevareministeriets nye grænser, der snart træder i kraft.
Landbruget hævder, at der ikke er nogen sammenhæng mellem MRSA 398 og et højt forbrug af antibiotika, mens blandt andre Hans Jørgen Kolmos, overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitets Hospital, gentagne gange har advaret indtrængende mod konsekvenserne af svineproducenternes alt for høje forbrug af antibiotika.

Du kan læse mere og se kortet på Danmarks grønne netavis på www.OrganicToday.dk

Du kan læse mere om MRSA bakterien og hvordan du undgår smitte HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!