Roundup forbydes i flere EU lande

28 aug, 2019 | Viden og Forskning

Flere og flere lande forbyder nu glyphosat – aktivstoffet i Roundup, fordi det er under stærk mistanke for at være kræftfremkaldende. Østrig valgte for nylig at forbyde brugen af Roundup og glyphosat. Senest har også Tyskland forbudt det giftige kemikalie fra år 2023. Det øger presset på Danmark, hvor vi er mange, der står uforstående overfor manglende indgriben.
Danmark stemte for godt et års tid siden som det eneste land IMOD et EU forslag om udfasning af Roundup og glyphosat, hvilket betød, at forslaget ikke blev godkendt. Glyphosat er det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark, og til trods for en frivillig aftale imellem landbrug/fødevarer og regeringen, om en nedbringelse af anvendelsen, er forbruget af pesticider, herunder Roundup og glyphosat, steget med 48% i perioden 2014 til 2017.(Pesticidrapporten 2017)
Glyphosat er ikke alene særdeles skadeligt for dyr og mennesker, det påvirker også biodiversiteten og naturens økosystemer negativt. Jeg forstår ganske enkelt ikke, at vi ikke også i Danmark stopper denne usympatiske, sprøjtende adfærd og forbyder brugen af Roundup og glyphosat. Vi skal efter min mening IKKE vente helt til år 2023, men derimod indføre et forbud lige NU, for vi må og skal prioritere vores allesammens sundhed. Det er på tide, for der er idag glyphosat i de fleste danskeres urin, vores konventionelle fødevarer kan være forurenet med potentielt kræftfremkaldende stoffer, der er sporet sundhedsskadelig glyphosat i vores grundvand og dermed postevand. Er vi da blevet helt skøre, at vi forurener det, der skal nære os? Den danske regering er under pres, og jeg mener, at vi alle skal presse alt hvad vi kan, så dette vanvid stoppes nu, for glyphosat kan gøre os og vores børn syge. Det du kan gøre for at sende et utvetydigt signal om, at det vil du have ændret, er bl.a. ved at købe økologisk – hver gang.
Du kan læse om den seneste forskning i glyphosat og Roundup HER
Du kan læse, hvordan Roundup og glyphosat kan gøre dig syg HER
Var du glad for denne artikel Roundup forbydes i flere EU lande?, så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!