Sig nej til GMO !

22 maj, 2014 | Viden og Forskning

Der spilles hasard med vores helbred, når den danske regering i morgen formodentlig sammen med de øvrige EU lande accepterer import og salg af endnu flere typer GMO soja. EU kommissionen har forslaget til afstemning i morgen den 23. maj 2014, og det handler om tilladelse til import og markedsføring af yderligere tre sojavarianter, og dermed endnu flere fødevarer og foderstoffer i omløb, der indeholder, består af eller er fremstillet af genetisk modificeret soja, det såkaldte GMO.

Allerede i dag oplever vi, at stort set alle former for konventionelt dyrefoder indeholder store mængder GMO soja. Det til trods for, at danske og norske forskere har fundet store mængder sprøjterester fra glyphosat i afgrøderne. Glyphosat er sundhedsskadeligt og mistænkes for at være kræftfremkaldende, og GMO afgrøder indeholder flere sprøjterester end andre afgrøder, fordi de sprøjtes langt mere netop med glyphosat – solgt under navnet Roundup.

En række danske konventionelle landmænd har råbt vagt i gevær, fordi de har oplevet store forbedringer i deres husdyrs helbred efter at de er stoppet med GMO soja i foderet. Dette tilskriver danske forskere, at GMO soja og glyphosat rester påvirker tarmfloraen og dermed helbredet negativt. Der er ingen der rigtig ved, hvordan indtag af GMO afgrøder påvirker menneskekroppen på lang sigt.

Konventionelle kød- og mælkeprodukter indeholder GMO sojarester, men er IKKE mærket med det på emballagen. Dette er væsentligt at bemærke, for man får næsten tårer i øjnene, når EU politikerne taler om den høje danske fødevarekvalitet, -sikkerhed og mærkningsgrad. Dansk fødevarekvalitet er efter min mening IKKE høj, men muligvis højere end den amerikanske. For de fleste forbrugere er kvaliteten af danske konventionelle fødevarer vanskelig gennemskuelig. Men det kan åbenbart blive værre endnu, og det lader til at den laveste fællesnævner skal være den toneangivende.  

Det er de multinationale virksomheder Monsanto, Basf og PioneerHi-Bred, der har ansøgt EU om tilladelse til at markedsføre hver deres genmodificerede soja-variant i EU. Jeg ved ikke, om det er muligt at stoppe disse virksomheders fremmarch i Danmark, men jeg synes at vi som forbrugere som et minimum må kunne forlange at ALLE produkter, der indeholder GMO soja, også konventionelle kød- fiske- og mælkeprodukter skal mærkes klart og tydeligt med gule labels. Så vi som forbrugere har et reelt valg. Sådan er det ikke i dag, uanset hvad EU politikerne forsøger at berolige os med. Vi deltager ufrivilligt i det største eksperiment nogensinde foretaget på mennesker, og der er kun et at sige; VÆLG KUN ØKOLOGISKE AFGRØDER. For din egen, dine børns og dine børnebørns skyld. 

Du kan læse mere om Roundup og glyphosat HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!