Sund Børnemad – Gode Råd Til Sund Børnemad

Forsiden Viden og Forskning Sund Børnemad – Gode Råd Til Sund Børnemad

     1
sund børnemad

Gode, sunde kostvaner grundlægges nemmest og bedst i barndommen. Læren om sund mad er den bedste gave vi kan give vore børn og kommende generationer. Mad bygger os op og vi består af den mad vi spiser. Derfor er det ikke ligegyldigt hvad vi putter i munden, og hvad vore børn putter i munden. God mad tilberedt af gode råvarer giver energi og godt humør. Dårlig, forarbejdet og manipuleret mad kan gøre lige det modsatte.

Vi har en stor opgave som forældre. En opgave at lære vore børn at skelne mellem de forskellige råvarer og udvælge de bedste. Dagens vigtigste måltid er morgenmaden. Som det første kan du derfor prioritere, at dit barn ikke sendes ud af døren om morgenen på en gang sukkerfyldt færdiglavet morgenmadsprodukt med mælk. Det giver hverken tilstrækkelig energi til dagens udfordringer eller tilstrækkelig næring. Lav f.eks. istedet en hjemmelavet müsli, du kan finde opskriften her på siden, og server den med Acido med friske bær eller frugt i små tern samt kerner og mandler. Du kan desuden servere en smoothie fyldt med blendede bær og frugt, det giver masser af energi. Så kan dit barn klare sig i længere tid og får samtidig mange af de næringsstoffer, der er gode og opbyggende.

Gå langt udenom 3 flade rugbrødsmadder med tre-stjernet salami og leverpostej til madpakken. Det vækker ikke appetitten og giver heller ikke sønderlig krudt og næring. Lav istedet gulerodsstave, æblebåde, broccolibuketter og en grov pita eller rugbrødssandwich med salat og humus, det smager himmelsk, og børnene elsker det. Smid sølvpapiret langt væk og gå tilbage til gammeldags madpapir. Rul et kræmmerhus og fyld det med mandler, valnødder, tørrede abrikoser etc.

I forberedelse af aftensmåltidet kan børnene inddrages i grøntsagsnitningen og det bedste er at lave mindst to til tre forskellige slags grøntsager. Grøntsager må gerne være det bærende i måltidet. De fleste børn bliver glade for det, men giv det lidt tid, så bliver det sådan helt automatisk, at det er grøntsagerne der spises mest af. Vær kreativ i anvendelsen af grøntsager.

Læs også:
Kræs – Ny bog af Lone Spliid – Hjælp til alle familier med kræsne børn!
Jamie Oliver vil lære verdens børn at lave mad
Baby – bogen til alle nybagte forældre
Mad Til Børn – Gode Råd Til Sund Mad Til Børn