Vægt og fedtforbrænding

Forsiden Viden og Forskning Vægt og fedtforbrænding

     4

Vægt og fedtforbrænding hænger sammen, så rent faktisk har din din vægt betydning for din evne til fedtforbrænding. Fedtceller hos overvægtige optræder nemlig anderledes end fedtceller hos normalvægtige. Denne viden kan være væsentlig, hvis du gerne vil tabe dig, men har udfordringer med det.

Fedtceller hos mennesker, der vejer for meget, indeholder ofte mindre mængder af et enzym, som er væsentligt for at sætte gang i fedtforbrændingen. Enzymet hedder hormonfølsom lipase, og det hjælper kroppen med at forbrænde fedt og anvende fedt som energikilde. Jo mere du vejer, des mindre hormonfølsom lipase danner du, og des vanskeligere kan det være for dig at tabe fedt. Høje insulinniveauer sænker ligeledes dannelsen af hormonfølsom lipase.

Lyder det bekendt? Så kan jeg oplyse, at forskere har fundet ud af, at plantenæringsstoffer fra citrusfrugter og sydamerikanske frø kan stimulere produktionen af hormonfølsom lipase og dermed øge kroppens fedtforbrænding. Du kan derfor med fordel starte dagen med denne Grape Delight smoothie, se link til opskrift herunder, og i det hele taget være opmærksom på at indtage citrusfrugter og bitre urter som brændenælde, mælkebøtte og artiskok. Ved at spise grønt og primært plantebaseret Middelhavsmad, og springe over pastaen, brødet og sukkeret, så kan du øge kroppens dannelse af hormonfølsom lipase. Stofferne fra de lipasefremmende fødevarer har ligeledes antiinflammatorisk effekt i kroppen. Der er også udviklet et kosttilskud, som kan stimulere din dannelse af enzymet.
Du kan tage et kosttilskud, der indeholder lipase stimulerende råvarer HER
Du kan prøve tre dages immunstyrkende, antiinflammatorisk og lipase øgende mad HER
Du kan prøve Grape Delight til morgenmad HER

Kilde. Lipids health Dis. 2009;8:58

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.