Vægt og fedtforbrænding

2 jan, 2018 | Viden og Forskning

Vægt og fedtforbrænding hænger sammen, så rent faktisk har din din vægt betydning for din evne til fedtforbrænding. Fedtceller hos overvægtige optræder nemlig anderledes end fedtceller hos normalvægtige. Denne viden kan være væsentlig, hvis du gerne vil tabe dig, men har udfordringer med det.

Fedtceller hos mennesker, der vejer for meget, indeholder ofte mindre mængder af et enzym, som er væsentligt for at sætte gang i fedtforbrændingen. Enzymet hedder hormonfølsom lipase, og det hjælper kroppen med at forbrænde fedt og anvende fedt som energikilde. Jo mere du vejer, des mindre hormonfølsom lipase danner du, og des vanskeligere kan det være for dig at tabe fedt. Høje insulinniveauer sænker ligeledes dannelsen af hormonfølsom lipase.

Lyder det bekendt? Så kan jeg oplyse, at forskere har fundet ud af, at plantenæringsstoffer fra citrusfrugter og sydamerikanske frø kan stimulere produktionen af hormonfølsom lipase og dermed øge kroppens fedtforbrænding. Du kan derfor med fordel starte dagen med denne Grape Delight smoothie, se link til opskrift herunder, og i det hele taget være opmærksom på at indtage citrusfrugter og bitre urter som brændenælde, mælkebøtte og artiskok. Ved at spise grønt og primært plantebaseret Middelhavsmad, og springe over pastaen, brødet og sukkeret, så kan du øge kroppens dannelse af hormonfølsom lipase. Stofferne fra de lipasefremmende fødevarer har ligeledes antiinflammatorisk effekt i kroppen. Der er også udviklet et kosttilskud, som kan stimulere din dannelse af enzymet.
Du kan tage et kosttilskud, der indeholder lipase stimulerende råvarer HER
Du kan prøve tre dages immunstyrkende, antiinflammatorisk og lipase øgende mad HER
Du kan prøve Grape Delight til morgenmad HER

Kilde. Lipids health Dis. 2009;8:58

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!