Grøn Keto

6 maj, 2020 | Bog-omtaler, Bøger og Kurser

Grøn Keto er en helt ny og forfriskende god bog, skrevet af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell. Den ketogene diæt eller KETO diæten er blevet populær. Kuren indebærer oprindeligt et højt indtag af proteiner og fedt og en reduktion i indtaget af kulhydrater. De to forfattere har sat sig for at skrive en sundere version af Keto diæten.  Bogen Grøn Keto, der er udgivet på forlaget Gyldendal er et suverænt bidrag til et aktuelt emne, blot med inkludering af mere grønt og mindre kød, men med samme gode effekt på stofskiftet.

Med ”Grøn keto” kan du blive sundere og slankere uden sult eller afsavn. Grøn keto fokuserer på at holde dig mæt og holde blodsukkeret stabilt. Der er der indlagt en nydelsesdag hver uge, så der også er plads til hygge.

Den ketogene diæt anvendes også hyppigt i behandlingen af insulinresistens og type 2-diabetes, idet indtaget af kulhydrater reduceres til imellem fem og ti procent af det daglige kalorieindtag. Kulhydrater omfatter både sukker, flydende sukker, tilsat sukker, brød, korn, ris og grønsager. Derimod er indtaget af fedt og proteiner relativt højt. Det biokemiske rationale for den ketogene diæt stammer fra det faktum, at et meget lavt kulhydratindtag fører til, at kroppen frigiver mindre insulin og i stedet bruger fedt som primær energikilde. Under ketogenese reduceres insulin- og sukkerniveauerne og fedtforbrændingen øges. Nyere forskning har konkluderet, at en kost med lavt kulhydratindhold fører til større vægttab end mange andre former for diæter, herunder også fedtfattige diæter. Der forskes dog fortsat i de sundhedsmæssige konsekvenser af denne diæt, der bestemt ikke er lige velegnet til alle. Særligt i denne sammenhæng er kvaliteten af de råvarer, der indtages, samt din fysik og dine aktivitetsniveauer, helt afgørende for de sundhedsmæssige konsekvenser.

Selvom den ketogene diæt har vist sig relativt sikker og effektiv, så er forskningen på området ikke entydig, og to nylige metaanalyser har konkluderet, at et lavt kulhydratindtag kan være forbundet med uheldige sundhedsmæssige konsekvenser. Der viste sig dog en positiv forskel på indtag af en plantebaseret ketogen diæt kontra en animalsk baseret. Derfor er det også befriende, at Grøn Keto omfatter langt flere grønsager, men stadig kan bringe kroppen i ketose og dermed bevirke et effektivt vægttab. Bogen tilbyder 60 sunde opskrifter, du kan finde to af dem her; Broccoli pizza og Timiankylling. Begge er sunde og velsmagende.

Bogen er indbydende, opskrifterne lækre og enkle at gå til. Den får mine varmeste anbefalinger.

Her kan du købe bogen Grøn Keto
Her kan du finde opskriften på Timiankylling
Her kan du finde opskriften på Broccolipizza

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Grøn Keto?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

MADPLAN 2.0 - sund, slank og vital på 3 uger er en helt ny e-bog, der tilbyder dig viden, redskaber og indbydende opskrifter på sund og vitaliserende mad. Sammen med daglig bevægelse kan bogens råd og opskrifter hjælpe dig til et sundere, slankere og mere vitalt liv....

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Få viden og redskaber til, hvordan du kan booste og styrke dit immunforsvar på kun 72 timer. Det er enkelt og velunderbygget, at tre dage på flydende mad kan starte dannelsen af nye immunforsvarsceller i tarmen, sænke inflammationsgraden i kroppens væv og hjælpe...

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye e-bog, Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed. Opskrifterne er enkle, de smager godt, og de frembringes enten helt uden...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!