Bone Broth – ny bog

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Bone Broth - ny bog om Bone Broth og funktionel medicin. En helt ny serie af boeger har set dagens lys, og det er forfatterne Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese, der har sat sig for at laere danskerne om functional medicine og functional foods

     4

Bone Broth – ny bog om Bone Broth og funktionel medicin. En helt ny serie af bøger har set dagens lys, og det er forfatterne Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese, der har sat sig for at lære danskerne om functional medicine og functional foods – hvordan sunde og nærende fødevarer kan hjælpe os med at holde den indre balance og sundhed livet igennem. Bøgerne udgives på Muusmans forlag.

Første bog i serien handler om den ultra nærende suppe Bone Broth. Bone Broth har været kendt og anvendt igennem tiderne mod alskens dårligdomme, men er på en eller anden måde blevet glemt. Bone Broth koges på et stykke godt kød eller på en høne eller kylling, og det anbefales, at der også her anvendes økologiske råvarer for bedste resultat. Suppen skal koge længe, og det er netop den lange kogetid, der gør suppen så særligt næringsrig. Bone Broth er nemlig en suppe, der er fyldt med livgivende mineraler og vitaminer og er uden sammenligning den bedste suppe, du kan spise, ikke bare generelt for din organisme, men også specifikt for dine knogler, din hud og en hel masse andre væsentlige kropsdele og funktioner.

Det viser sig, at en af bogens forfattere, Charlotte Gylling Mortensen og jeg begge var på Functional medicinsk kursus i London og blev her inspireret af de amerikanske undervisere til at genopdage den gamle Bone Broth opskrift. Kurset handlede om det seneste nye inden for fordøjelsen og betydningen af en sund tarmbiota, og i denne sammenhæng er Bone Broth suveræn. Den stimulerer tarmbakterierne og den indre balance. Dejligt er det derfor også, at der nu er kommet om hel bog om denne suveræne suppe.

De tre forfattere fortæller udover om functional foods også om principperne bag functional medicine, og du kan i bogen læse detaljeret om, hvordan mad kan påvirke din krop, dine celler og din tarmbiota. Dine valg af mad har således afgørende betydning. Sandra Pugliese kan virkelig lave god mad, hun har skrevet adskillige kogebøger, og det er Sandra, der har suppleret bogen om Bone Broth med en række virkelig skønne og lettilgængelige opskrifter, som viser i hvor mange sammenhænge Bone Broth kan anvendes.

Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og heilpraktiker. Anna Iben har klinik i Silkeborg, og arbejder ud fra de Funktionel medicinske principper. Det er også dem, hun præsenterer i bogen på en let og lettilgængelig måde. Anna Iben er nok en af de mest erfarne og veluddannede funktionel medicinske læger i Danmark. Du kan læse mere HER

Charlotte Gylling Mortensen er cand scient i human ernæring og arbejder til daglig på lægeklinikken IOM (Institut for Orthomolekylær Medicin) i Lyngby. Hun er tillige certificeret Functional medicine clinical practitioner, og ved rigtig meget om optimal ernæring. Charlotte Gylling Mortensen skriver fantastisk godt og letforståeligt, så alle kan være med, og denne bog om Bone Broth får mine varmeste anbefalinger. Du kan læse mere om IOM HER

Den næste bog i serien er allerede udkommet, og den handler om Gurkemeje, den kan også anbefales, og lidt senere kommer endnu en bog, denne gang om Kokosolie. Så glæd jer. Denne serie af bøger er fantastiske og brugbare, og stor ros herfra til forfatterne, projektet er lykkes big time, og bøgerne får mine varmeste anbefalinger.

Du kan finde opskrifter på Bone Broth med kylling HER
og Bone Broth med grønt og kyllingeboller HER
Du kan købe bogen Bone Broth HER
Du kan købe den anden bog i serien om Gurkemeje HER

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Bone Broth? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.