Spis Dig Rask – Ny Bog af Bjarne Stigsby og Hanne Juul

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Spis Dig Rask - Ny Bog af Bjarne Stigsby og Hanne Juul

     3
Spis Dig Rask - Ny Bog af Bjarne Stigsby og Hanne Juul

Bogen Spis dig Rask – ny bog af Bjarne Stigsby og Hanne Juul. Og bogen lever op til sin titel, det er nemlig en bog, der grundigt forklarer, hvordan vores nutidige levevis med masser af sukker, hvidt brød og pasta kan føre lige lukt til høje insulinniveauer, ustabilt blodsukker og type II diabetes. Spis dig Rask af Bjarne Stigsby, gynækolog, og Hanne Juul, klinisk diætist er virkelig en god bog.

Type II diabetes eller “gammelmandssukkersyge”, som lidelsen også kaldes, er en af de hastigst voksende sygdomme i den vestlige verden. I dag er det ikke kun gamle mænd, der rammes, men desværre også i stort omfang børn og unge, der får sygdommen. Det er resultatet af den massive sukkerpåvirkning, som vores nutidige kost byder på, og de to forfattere forklarer grundigt og letforståeligt, hvad det er for mekanismer, der igangsættes i kroppen. Disse forklaringer burde efter min mening indgå som pensum i alle danske folkeskoler. Der er nemlig ingen tvivl om, at hvis danske børn og unge fik denne viden, så ville mange af dem ændre adfærd og spise anderledes. Bogens forklaringsmodeller er nogle af de bedste jeg har læst, dog synes jeg, at når det kommer til de praktiske råd, så lades læseren lidt i stikken. Særligt i afsnittet om fedtstoffer. Denne lille detalje opvejes dog til fulde af bogens iøvrigt rigtig gode budskab. Suveræn og klog læsning, og den kan anbefales til alle danske familier.

Du kan købe bogen HER
Du kan læse min omtale af bogen Spis dig fra Diabetes HER
Du kan læse artiklen Sæt fokus på insulin af læge Bjarne Stigsby HER

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.