Chiafrø er supersunde

28 feb, 2016 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Chiafrø er en gammel indiansk frøsort, som med rette kan gå under betegnelsen superfood. Chiafrø hører til familien af salvieplanter og blev oprindeligt brugt af de gamle Inka og Maya indianere i Sydamerika. Chia er faktisk et gammelt indiansk ord for styrke, og chiafrø var dengang kendt for at tilføre netop styrke og udholdenhed. Mange sportsfolk oplever da også i dag chiafrø som en optimal fødevare at spise før træning.

Fordelene ved chiafrø er mange. De er glutenfri, næringsrige og du kan købe dem økologisk, ofte importeret fra Mexico.Det kan anbefales altid at købe økologiske chiafrø, for de konventionelle indeholder et højt niveau af pesticidrester.

De små frø indeholder alle essentielle aminosyrer, lidt ligesom hampefrø gør det. De indeholder også de essentielle fedtsyrer omega 3 og omega 6, ligesom chiafrø er rige på calcium, kalium, bor, jern og en lang række beskyttende antioxidanter. Faktisk er indholdet af antioxidanter i chiafrø over dobbelt så højt som i blåbær, så det er på alle måder et super nærende lille frø. Chiafrø er også fiberrige, du behøver ikke at kværne eller blende dem for at kunne optage frøenes sunde næringsstoffer, hvilket gør dem lette at anvende.

chiafrø er supersunde

På grund af chiafrøs høje indhold af fibre, proteiner og sunde fedtsyrer, så giver de en god mæthed og tilfører alt det, som du har behov for i et godt måltid. De belaster ikke kalorieregnskabet voldsomt, de er smagsneutrale, hvilket gør dem attraktive at anvende til såvel morgenmad som i salater og bagværk. Chiafrø er i stand til at optage megen væske – cirka ti gange deres egen vægt – og derfor kan det betale sig at sætte chiafrø i blød natten over, enten i vand, yoghurt eller i mandelmælk eller kokosmælk. Jeg tager normalt otte spiseskefulde chiafrø til otte dl væske og lader det stå i køleskabet natten over med en tallerken over. Om morgenen blander jeg det med bær eller frugt og har hurtigt en fantastisk velsmagende, sund og mættende morgenmad. En sådan portion giver morgenmad til en person i fire dage eller til fire personer i en dag.

Du kan finde opskriften på Chiagrød med bær og frugt her
Du kan finde opskriften på Bananmuffins med chiafrø her
Du kan læse mere om hampefrø her

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!