Dyrk svampe i dit kaffegrums

3 feb, 2019 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Dyrk svampe i dit kaffegrums, og vær med på det seneste nye. Det er sjovt, sundt, billigt og bæredygtigt. Firmaet Beyond Coffee har gjort det muligt, at du kan dyrke dine egne sunde og næringsrige Østershatte i dit brugte kaffegrums. Og det er ret smart, for når du laver kaffe, bruger du nemlig kun 0,2% af kaffens næringsstoffer. Resten, altså 99,8%, smides ud i skraldespanden. Beyond Coffee har udnyttet dette enorme ressourcespild, så du kan samle kaffegrumset sammen, og dermed dyrke lækre Østershatte i det næringsrige grums.

Jeg er ret vild med projektet og har allerede gang i de første spande med kaffegrums og Østershatte. Beyond Coffee har udviklet nogle ret smarte spande, lavet af genbrugsplast, hvori du blander dit kaffegrums med hirsefrø eller kerner, podet med svampemycelier. Efter et stykke tid, dukker der de skønneste Østershatte frem fra små huller i spanden, og dem kan du skære af og spise. Du kan bruge spanden igen og igen, der skal blot tilsættes nye svampemycelier på frø eller kerner.

På spanden er der ret smart en udførlig instruktion, der forklarer hvordan du kommer i gang med svampe Gro-sættet.

Svampe er super næringsrige og samtidig gode proteinkilder. Jeg synes, at det er top smart, at jeg kan samle mit kaffegrums og så få næringsrige svampe ud af det. Svampe, der ovenikøbet ikke behøver særligt meget lys. På denne video, kan du se, hvordan du gør. Det er virkelig smart mad.

https://www.youtube.com/watch?v=JqmZisAzdt4

Hvis ikke, du sætter gang i produktionen lige, når du modtager sættet med posten, så læg myceliet på køl, indtil du skal bruge det.

https://www.youtube.com/watch?v=ZI2H8WbkR8M

Du kan læse mere om Gro sættet HER
Du kan finde opskriften på hjemmelavet pizza med Østershatte HER
Du kan finde opskriften på super lækre svampefrikadeller HER
Du kan læse mere om firmaet bag, Beyond Coffee HER

Var du tilfreds med denne artikel Dyrk svampe i dit kaffegrums? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!