Funktionel medicin – kursus om fordøjelsen

29 maj, 2013 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

 
Jeg tilbragte Bededagsferien i London – på skolebænken i funktionel medicin – og hørte om alt det seneste nye vedrørende fordøjelse og tarmsundhed. Det var rigtig godt, og jeg glæder mig til at dele alt det nye med jer. Vidste du f.eks. at:
 
  1. Cirka 70% af dit immunforsvar sidder i tilknytning til tarmen?
  2. Tarmens sundhed er afgørende for din generelle sundhed?
  3. Små børn med kolik mangler mælkesyrebakterier i tarmen, og mange symptomer afhjælpes ved tilskud af fx Bio Gaia mælkesyrebakterier?
  4. Børn med autisme eller Asperger’s ofte er født med et belastet tarmsystem og er derfor mere sårbare overfor eksempelvis vacciner? Mange af dem får det meget bedre, når tarmen afbalanceres og når gluten og mælk udelades? 
  5. At din tarmsundhed er direkte relateret til dit humør og til din vægt?
 
Og meget meget mere. Men som I kan se blot af ovennævnte få punkter, så kan det betale sig at passe på sin tarm og at holde den iorden og i balance. Det kræver blandt andet den rette mælkesyreflora, god og næringsrig mad med masser af fibre og masser af gode fedtstoffer. OG at en eventuel antibiotika behandling altid efterfølges af mindst to måneders indtag af probiotika!
Læs mere om tarmfloraens betydning i forhold til allergi HER
 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!