Mælkesyrebakterier Kan Hjælpe Mod Allergi

Forsiden Viden og Forskning Mælkesyrebakterier Kan Hjælpe Mod Allergi

     3
mælkesyrebakterier kan hjaelpe mod allergi

Mælkesyrebakterier kan hjælpe mod allergi, og det har længe været velkendt, at en sund og velafbalanceret tarmflora har overordentlig stor betydning for vores almene sundhedstilstand. Nyere forskning peger nu på, at tilskud af mælkesyrebakterier også kan have god effekt i relation til allergi.

Også i relation til allergi ser tarmfloraen ud til at spille en afgørende rolle, og vi kan således med stor sundhedsfordel gøre en indsats for at optimere vores tarmbiota, som tarmfloraen også kaldes. At tage et tilskud af mælkesyrebakterier er let og enkelt, men ofte glemmes de effektive mælkesyrebakterier i behandlingen efter eksempelvis antibiotika kure eller ved lidelser som irritabel tyktarm, kolik eller allergier. Antibiotika kan redde liv, men man skal huske, at antibiotikaen slår såvel de uønskede som de ønskede bakterier ihjel. Derfor skal tarmfloraen bygges op igen med mælkesyrebakterier, mælkesyregærede grønsager eller velsyrnet økologisk yoghurt. Det er også værd at være opmærksom på, at konventionelle kød- og mælkeprodukter kan indeholde rester af glyphosat (aktivstoffet i Round up, som anvendes til sprøjtning af den GMO soja, som dyrene får i deres foderblandinger), og disse små men hyppige påvirkninger kan også påvirke tarmfloraen negativt.

Mælkesyrefloraen har betydning for hele kroppens sundhed, og derfor kan det betale sig at holde den i balance. Størstedelen af vores immunforsvar er knyttet til tarmen og påvirkes af eventuelle ubalancer. Har du symptomer på fordøjelsesbesvær, irritabel tyktarm, allergi eller andre ubehagelige tarmrelaterede lidelser, kan det  være en god investering at tage en kur med probiotika, som mælkesyrebakterierne også hedder. Husk, at probiotika tages bedst i kapselform, sammen med et måltid, og hver kapsel skal indeholde mindst 30 mia. levende kulturer for optimal effekt.

Det er særligt afgørende at tage en effektiv probiotika kur efter behandling med antibiotika. Den effektive antibiotika slår ikke alene de ubudne bakterier ned, men også alle de gavnlige. Det kan skabe ubalancer, hvis ikke der rettes op på balancen med det samme. Små børn med kolik er ofte født med en tarmflora i ubalance, og her kan der være rigtig stor fordel i at give probiotika,  der er fremstillet med særligt fokus på babyers tarmflora. Det kan gives til baby blandet i lidt modermælk fra 10-14 dage efter fødslen. Mange ældre kan også have gavn af jævnlige probiotika kure til optimering af fordøjelse og immunforsvar.

Der findes mange probiotika produkter på markedet, også mange der ikke indeholder tilstrækkelige mængder af levende kulturer. Det har jeg blandt andet erfaret ved selv at tage dem, men også ved at lave hjemmelavet yoghurt, hvortil jeg har afprøvet en del af præparaterne. Der var kæmpestor forskel. Dem jeg har absolut bedst erfaringer med er Udo’s Probiotic, der findes i såvel børne, voksen og ældre udgaver, samt en ekstra stærk, der kan anvendes ved særlige behov. Solgars probiotika og Biosyms probiotika er også effektive, blot check, at de indeholder mindst 30 mia. levende kulturer per kapsel. Probiotika kapslerne skal opbevares på køl.

Du kan læse mere om betydningen af mælkesyrebakterier og en sund tarmflora HER
Også børneeksem ser ud til at være knyttet til en utilstrækkelig tarmflora. Læs mere HER
Du kan finde opskriften på Tarmbakteriernes festmåltid HER
Du kan læse mere om tarmfloraens betydning for mundsundheden her på bloggen

Reference: “A Randomized Prospective Double Blind Controlled Trial of the Effect of Probiotics on Allergic Rhinitis Confined to Df, Dp or Dust-sensitive Children,” Lin TY, Chen CJ, et al, Indian Pediatr, 2012 Jun 10;

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.