Hjerne i topform med hjernegod mad

7 sep, 2016 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Du kan holde din hjerne i topform med hjernegod mad og hjerneøvelser. Din hjerne er nemlig helt unik. På trods af dens ringe vægt varetager den et utal af komplekse funktioner hvert eneste sekund. Den arbejder så hårdt for at holde din indre biokemi i balance, at den anvender mere end 20% af næringsstofferne fra den mad, du spiser. Det kan betale sig at passe godt på sin hjerne, spise hjernegod mad og motionere den ligesom kroppen, for den er kommandocentralen for det hele.

Hjerneceller skal stimuleres for ikke at degenerere, og nyere forskning viser, at du ved at tilføre de rigtige næringsstoffer og ved at bruge og udfordre den, kan vedligeholde hjernecellerne og hindre degeneration. Du kan således holde din hjerne i topform med hjernegod mad og hjernegode øvelser. Rent faktisk kan hjernens funktioner skærpes med alderen, hvis altså lige du ved hvordan.

Din hjerne elsker, når du spiser sund og nærende mad, tilberedt af gode økologiske råvarer. Hjernen består primært af fedt, derfor skal du hver dag sørge for at spise essentielle fedtsyrer i uspoleret form. Det kan være fra fede, økologiske fisk, som laks eller ørred, fra hørfrø, kerner og nødder samt fra gode ekstra jomfruolier og eventuelt supplere med en højkvalitets fiskeolie. Din hjerne elsker næringsrige grønsager og bær, og så kan du med fordel motionere både krop og hjerne hver dag, drikke mindst 2 liter vand dagligt og supplere din sunde mad med en daglig vitamin/mineralpille af høj kvalitet. Sammen med D3 vitamin og de gode olier er det super næring for hjernen.

Du kan således stimulere din hjerne ved at spise sundt og optimalt, men du kan også styrke den via systematiske øvelser. Hjernen kan genoptrænes fuldstændig ligesom kroppen, men i stedet for træningsapparater i et fitness center styrkes hjernen af variation og nye sanseindtryk. Når hjernen stimuleres tilstrækkeligt, kan der dannes nye neuroner i hjernen hele livet.

Motion er også væsentligt for bevarelse af et godt helbred igennem livet, og en gruppe forskere fra Universitetet i Pittsburgh, USA, undersøgte i årene 98-99 302 raske og velfungerende forsøgspersoner i alderen 70-82 år. Resultaterne fra undersøgelsen viste klart, at de mest aktive personer havde lavere dødelighedsrisiko i forhold til de mindst aktive . Disse resultater stemmer fint overens med andre undersøgelser på området, der ligeledes viser en positiv sammenhæng mellem fysisk aktivitet og mindsket risiko for tidlig død. Hjernen trives altså med god, økologisk mad, med udfordringer og motion, og den stimuleres af nyt. Vi kan altså selv gøre en masse for at stimulere dannelsen af nye hjerneceller og hæmme degeneration. Det er årsagen til at jeg har skrevet min helt nye bog, som jeg har kaldt Hjernegod mad – spis dig til bedre hukommelse.

Du kan læse mere om bogen HER

Hjernegod mad - spis dig til bedre hukommelse

 

Synes du om denne artikel? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!