Julie Hey – forfatter og madskribent

25 sep, 2015 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Dette indlæg er skrevet af Julie Hey

Julie Hey er madskribent og madstylist for blandt andet ugebladet SØNDAG. Hun driver firmaet MAD & MERE, der producerer reklamemateriale og etikettebilleder for danske fødevarevirksomheder. Julie har tidligere skrevet kogebogen Hey – hvad skal vi spise? og er nu aktuel med Hey – det er hjemmelavet konfekt. Julie går ind for enkel og lettilgængelig mad, der smager, og det er også det opskrifterne i hendes bøger udtrykker.

Julie Hey – forfatter og madskribent – er netop aktuel med bogen Hey – det er hjemmelavet konfekt. Hun præsenterer sig selv og sit forfatterskab således:

Jeg er madskribent og madstylist blandt andet for ugebadet SØNDAG og har tidligere udgivet bogen Hey – hvad skal vi spise? Min passion for hjemmelavet konfekt har nu resulteret i en ny bog, nemlig Hey – det er hjemmelavet konfekt. I bogen, der netop er udkommet, kan du hente inspiritation til masser af hjemmelavet konfekt og samtidig opleve, hvor let det er at lave.
Det er ingen hemmelighed, at jeg brænder for den nemme madlavning, som ikke kræver alenlange ingredienslister eller mystiske råvarer. Jeg går ind for det enkle og gode måltid.

Jeg bor på landet, og det er begrænset, hvad vi har af specialforretninger der. Derfor ligger det mig meget på sinde, at udarbejde opskrifter med enkle råvarer og ingredienser, som de fleste allerede har i køkkenet, for efter min mening skal ingen fare rundt efter eksotiske ingredienser som knuste palmeblade, dehydrerede ramsløg eller fermenteret rensdyr fra Lapland. Jeg biiiiiver så træt….. for der er jo INGEN almindelige mennesker, som hverken har økonomi eller mulighed for, at få fat i disse ting. Derfor er mine opskrifter anvendelige, da du kan købe stort set alle ingredienserne i et helt almindeligt supermarked. For når jeg kan købe dem i mit lokale supermarked, så kan alle andre også købe dem i deres og dermed let følge opskrifterne.

Et godt eksempel er de hjemmelavede Bountys eller kokosbrød fra bogen, hvor du kun skal bruge to ingredienser (fra supermarkedet) og lidt smeltet chokolade. Bum – så har du nemme hjemmelavede kokosbrød, som i øvrigt smager MEGET bedre, end dem du kan købe!

Sådan er det med mange af opskrifterne i Hey – Det er hjemmelavet konfekt, så hvis du savner lidt inspiration til julen eller årets konfekt, så er der i bogen opskrifter på klassiske konfektstykker eller nye smagskombinationer med bl.a. gojibær, blåbærstøv, brændte mandler eller hyldeblomstkvas. Der er opskrifter på konfekt for alle, både de garvede konfektmagere og de mindre erfarne. Her er konfekt til den store familiekonfektdag samt et kapitel med seks gode og inspirerende børnekonfektopskrifter. Så kan du altid pynte eller dekorere med lidt festligt drys, og i bogen finde du nemlig også angivet ”Gode Steder”, hvor man kan købe specielle drys, smagsvarianter med mere. Jeg har også skrevet et kapitel med Tips & Tricks til hjemmelavet drys og pynt, som du selv let kan lave af nødder, kiks, frysetørrede bær eller tørrede blomster eller krydderier. Husk at det i år er Konfektens År – hele året.

Du kan købe Hey – det er hjemmelavet konfekt her
Du kan læse min omtale af Hey – det er hjemmelavet konfekt her
Du kan finde Julies opskrifter på Bountys og Orangestænger i e-bogen Vores Jul her
Du kan finde opskriften på mormors æblekage af Jule Hey her
Du kan læse min omtale af Julies bog Hey – hvad skal vi spise? her

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!