De 5 bedste mad-markeder i London. Nummer 1 SKAL bare prøves!

13 maj, 2015 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

London har en fantastisk madkultur, et helt unikt mix af de mange nationaliteter og kulturer som storbyen rummer, forstærket af de mange besøgende som byen har fra hele verden. Og intet sted i London er det kulinariske mix tydeligere end på byens mange mad-markeder. Alle bydele med respekt for sig selv har et mad-marked, hvor landmænd kan sælge deres varer, og hvor de lokale kan stoppe til en bid mad i frokostpausen eller på en fridag. Listen af gode mad-markeder i London er lang, meget lang, men nedenstående er min personlige top fem, baseret på mine efterhånden mange besøg til byen, hvor min ældste søn har boet de sidste fem år. Så hvis du er i London en weekend, er her fem gode forslag til madoplevelser i storbyen. Hvis du har andre gode forslag, må du meget gerne tilføje en kommentar under artiklen.

camden lock market

5. Camden Lock Market
Camden Market er et af de absolut største markeder i London, og hver søndag valfarter tusinder af både lokale og turister til det store område lidt nord-øst for Regent’s Park. Camden Market er et sandt virvar af boder og butikker, der sælger alt fra souvenirs og postkort til hjemmelavet kunst og design. Et virkelig spændende marked, men også ganske kaotisk, larmende og en smule overvældende. Men for mad-elskere er der en fin belønning, hvis man ”kæmper” sig igennem Camden Market, for gemt bag selve markedsområderne ligger nemlig Camden Lock, et spændende, ofte overset mad-marked med suveræn ”street food”, god kaffe og sjove små butikker. Camden Lock ligger lige ned til kanalen, og på dage med solskin vælger mange lokale at sidde langs vandet og nyde den spændende mad fra markedet. Mit personlige favoritsted på Camden Lock er caféen Yumchaa, hvor man, hvis man er lidt heldig, kan få et bord udenfor med udsigt ud over markedet og kanalen, hvorfra man kan nyde en dejlig kop te eller kaffe. Og et lille ekstra tip hvis du kommer forbi Camden Lock; fra markedet kan man gå langs kanalen ned til Primrose Hill, ét af Londons måske mest charmerende områder, hvor man bl.a. kan se den fantastiske udsigt fra toppen af den lille park, der har lagt navn til området. En anden mulighed er at tage en flodbåd fra Camden Lock ned til Little Venice, en charmerende bådtur, der går forbi både London Zoo og Regent’s Park. Camden Lock Market er åbent alle ugens dage, men der er normalt flest boder og madsteder om søndagen, hvor markedet også tiltrækker absolut flest mennesker. Husk at bekræfte åbningstider på deres hjemmeside (www.camdenlockmarket.com), hvis du planlægger at besøge markedet.

broadway street market

4. Broadway Street Market
Er du i øst-London på en lørdag, så gør dig selv en tjeneste og tag forbi Broadway Street Market. Et skønt lokalt marked fyldt med små hyggelige caféer og masser af små hyggelige boder med spændende ”street food” blandet med gade-musik og sjove butikker. Dette er et perfekt sted at opleve øst-London, med blandingen af kreativitet, musik, kunst, mode og ren livsnyderi. Man kan nemt bruge flere timer på Broadway Street Market bare på at nyde stemningen. Markedet er åbent hver lørdag fra 10.00 til 17.00, men husk at bekræfte åbningstiderne på deres hjemmeside (www.broadwaymarket.co.uk), hvis du planlægger et besøg. Et lille ekstra tip; Broadway Street ligger i Hackney, og der er ikke en undergrundsstation tæt på markedet, så besøg tfl.gov.uk for at finde den nemmeste vej til markedet. Der kører flere busser tæt på markedet, eller alternativt kan man tage en (lidt lang) gåtur fra Liverpool Street Station.

brick lane london

3. Brick Lane Street Food Market
Hver søndag fyldes området omkring Brick Lane i øst-London med et utroligt antal madboder. Fra spændende “street food stalls” langs selve Brick Lane til store “food halls” i bygningerne omkring Old Truman Brewery. Dette område tiltrækker mad-elskere fra hele London hver søndag, og det er bestemt et besøg værd. Man kan med fordel tage undergrunden til Liverpool Street, og så gå derfra igennem Old Spitalfields Market (et andet spændede marked med kunst, design, antikviteter og souvenirs) over til Brick Lane. Mit personlige favoritsted på Brick Lane er “Boiler House”, en gammel fabrikshal, der overtages af madboder hver søndag. Her kan du købe en madboks og nyde den i solen i gårdhaven bag bygningen. Vær opmærksom på, at Brick Lane er et lidt kaotisk område med utrolig mange mennesker i weekenderne, men hvis man er glad for spændende madoplevelser er dette en dejlig oplevelse i London. Markederne omkring Brick Lane er typisk åbne fra 10.00 til 17.00 hver søndag, men husk at bekræfte åbningstiderne på deres hjemmeside (www.trumanbrewery.com), hvis du planlægger et besøg.

portobello road

2. Portobello Market
Selv om Portobello Road er bedst kendt som Londons største marked for aktiviteter og brugskunst (samt fra filmen ”Notting Hill” hvor Hugh Grant har en lille boghandel på gaden), så fortjener den berømte vej stadig en plads på listen over de bedste madoplevelser i London. Hver lørdag bugner Portobello Road nemlig med madboder, der serverer spændende “street food”, lækker kaffe og sunde smoothies. Derudover finder man, lidt gemt i markedets nordlige ende, det lille område Acklam Village, der huser et charmerende mad-marked med masser af spændende retter fra hele verden. Vær forberedt på mange mennesker, men Portobello bør absolut opleves, hvis man er i London på en lørdag. Et lille tip: Hvis man går hele vejen til slutningen af Portobello Road, kommer man til Golborne Road, et andet lokalt marked med masser af spændende butikker og caféer (samt den danske café ”Snaps & Rye”). Portobello Market er åbent hver lørdag. Der er også lidt boder åbne på fredage og søndage, men lørdag er den store markedsdag, hvor hele gaden er lukket for normal trafik.

borough market london

1. Borough Market
Londons ældste mad-market, Borough Market, er et absolut “must” på listen over madoplevelser i London, og får derfor en naturlig og sikker førsteplads på denne London-liste. Jeg besøger Borough Market næsten hver gang jeg er i London. Med en central beliggenhed lige ved London Bridge undergrundsstation, tæt ved Londons travle finansområde og lige ud til Thames floden, er Borough Market en favorit for både lokale og turister. Borough Market har eksisteret siden det 11. århundrede og består i dag af mere end 100 forskellige madboder og handlende. Markedet er et sandt paradis for alle, der går op i spændende mad og gode råvarer. Der er både råvarer, delikatesser og mad klar til at spise, og området er derfor perfekt til både frokost (mad kan f.eks. spises i parken lige ved siden af markedet) eller til at købe ind aftensmaden. Mine personlige favoritsteder på Borough Market er “Monmouth Coffee” (en af Londons mest populære kaffebarer), “Total Organics” (en charmerende lille juicebar med stort udvalg af sunde ting) og “Neal’s Yard Dairy” (en fantastisk ostebutik med et imponerede udvalg og altid venlig service). Borough Market har typisk åbent onsdag til lørdag fra 10.00 til 17.00. Baseret på mine tidligere besøg er der flest boder fredag og lørdag, men lørdag kan der være helt enormt mange mennesker. Fredag er derfor min favoritdag. Husk dog for god ordens skyld at bekræfte åbningstiderne på deres hjemmeside (www.boroughmarket.org.uk), hvis du planlægger en tur.

Og så lige 2 ekstra “bonus” markeder, der ikke er i top 5, men absolut er et besøg værd:

maltby street ropewalk

Maltby Street Market (”Ropewalk”)
Gemt under togbane-broerne i Bermondsey (cirka 20 minutters gang øst for Borough Market, og 10 minutter vest for Bermondsey undergrundsstation), finder man Maltby Street Market, bedre kendt af lokale som ”Ropewalk”. Dette trendy mad-marked startede tilbage i 2010 med et par enkelte boder, og er i dag vokset et fantastisk mix af mad, sjove butikker, musik og kunst. Markedet er typisk åbent lørdag og søndag fra 11.00 til 16.00, men husk at bekræfte åbningstider på deres hjemmeside (www.maltby.st), hvis du planlægger et besøg. Et lille tip: Kommer du til Maltby Street Market på en lørdag, kan du også besøge ”Jensen’s”, et lille destilleri forenden af markedet, hvor danskeren Christian Jensen producerer engelsk gin af højeste kvalitet.

brook green shepherds bush market

Shepherd’s Bush / Brook Green Food Market
Det sidste ”bonus” marked på listen er en lokal favorit, ikke langt fra det område, hvor min søn har boet de sidste par år. Dette marked er ikke kendt blandt turister, men særdeles populært blandt lokale. Placeret lige mellem Shepherd’s Bush undergrundsstation og Kensington Olympia undergrundsstation (ca. 10 minutters gang fra begge stationer), godt gemt på en lille gade med hyggelige engelske rækkehuse, finder man Addison Primary School, en hyggelig skole, der hver lørdag bliver omdannet til et lokalt mad-marked med gode økologiske råvarer, suveræn kaffe, lækker mad, musik fra lokale kunstnere, og sågar en lille kokkeskole. Dette marked er noget mindre end de andre markeder på listen, men bestemt et besøg værd hvis du er i området en lørdag. Mine personlige favoritter på markedet en suveræn åben sandwich med røget laks (perfekt til sen morgenmad/brunch, lavet af de to grundlæggere af markedet), kaffe fra Scotties Coffee (specialkaffe fra New Zealand serveret ud af bagagerummet på en lille sød bil), og ”Badass Cakes” (suveræne hjemmebagte kager til alle med en sød tand). Markedet er åbent hver lørdag fra 10.00 til 15.00, men husk at bekræfte åbningstiderne på deres hjemmeside (www.brookgreenmarket.co.uk), hvis du planlægger et besøg.

Mangler jeg noget på min liste? Har du været på ovenstående markeder? Har du andre gode tips? Del meget gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på min gratis nyhedsbrev,der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!