Min foretrukne chokolade

1 jun, 2024 | Madforlivet Magasin, Viden og Forskning

Jeg sad fordybet i undersøgelsen om chokolade og muligheden for at fremstille sundere chokolade ved at designe den, så fedtet blev placeret yderst. Det vil formodentlig kunne forbedre både smagsoplevelsen og sundheden, og du kan læse mit skriv om det her til venstre.

Mens jeg skrev, tikkede en sms ind, og en veninde skrev, helt uden at vide, at jeg sad fordybet i chokoladetanker: ”kender du mon den bedste chokolade, der findes? Den hedder Oialla, og den er noget så god.” Jeg undersøgte sagen, bestilte et par plader, og læste mere om Oialla og deres historie. Chokoladen ankom, og jeg var solgt. Den smager ganske enkelt forrygende, ligesom historien og fremstillingsprocessen fascinerer mig. Derfor skal I også lige høre mere om denne chokolade, hvis ikke I allerede kender den.

Oialla startede i 2010. De hørte til de første producenter, der valgte at bruge vild cacao fra Bolivia til deres chokolade. Processen er enkel, og de friskplukkede kakaobønner får lov at gære i kurve i tre dage, hvorefter de tørres og ophænges i en presenning. Når kakaoen er helt tør, sendes den til virksomheden her i Skandinavien, hvor den bliver nænsomt ristet, knust og tempereret.

De vilde kakaobønner giver mulighed for fremstilling af en virkelig delikat, velsmagende og eksklusiv chokolade. Samtidig er processerne miljøbevarende, og produktionen støtter lokalbefolkningen i Baures i Bolivia.

Manden bag Oialla, Rasmus Bo Bojesen, opdagede bønnerne under en rejse til Bolivia. Gennem et samarbejde med lokale i Bolivia og Udenrigsministeriet i Danmark, startede han den økologiske produktion af Beniano chokolade under navnet Oialla. Beniano cacao vokser vildt og kun i grænselandet mellem Bolivia og Brasilien. Den eneste ingrediens, der tilføjes disse fantastiske vilde bønner, er økologisk rørsukker. Sådanne to simple ingredienser giver en af de reneste og mest smagfulde mørke chokolader i hele verden. Oialla har høstet den ene guldmedalje efter den anden, og sælges og anvendes på nogle af verdens allerbedste restauranter.

Min foretrukne variant er Oialla 78%, men til kager og anden madlavning vil jeg vælge 100% varianten. En variant, der iøvrigt fint kan nydes af dig, der lider af diabetes, hvad enten det er type I eller type II. Oialla’s 100% chokolade er nemlig helt uden sukker.

Det er i særklasse den bedste chokolade, jeg har smagt. Den er ikke billig, men hvorfor ikke gi’ dig selv det allerbedste, når du skal nyde et stykke chokolade til en god kop kaffe?

Du kan læse meget mere om chokoladen her, du kan prøve den, og står du og mangler en værtindegave, så prøv eventuelt også en af de smukke gaveæsker. Den vil vække lykke hos enhver familie.
Oiala får mine varmeste anbefalinger. Læs mere og køb chokoladen Oiala

Du kan læse mere om forskningen i chokolade her Godt nyt om chokolade
Her kan du finde opskriften på Verdens måske bedste chokoladekage

Dette er ikke en reklame, jeg er oprigtigt begejstret

Var du tilfreds med denne artikel Min foretrukne chokolade? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!