Verdens bedste chokoladekage

27 aug, 2016 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Her får du opskriften på måske verdens bedste chokoladekage. Det er Linda Lomelinos legendariske chokoladekage, som du her præsenteres for, og det er den bedste chokoladekage, som jeg nogensinde har smagt. Linda Lomelino er en af Sveriges ypperste kagecreateurer og forfatter til fire bøger. Jeg kan kun anbefale dig at prøve den, den er suveræn og ovenikøbet let at bage. Chokoladekagen er glutenfri.

Ingredienser
8 personer
250 g smør
250 g groft hakket mørk chokolade (70%)
100 ml stærk kaffe eller espresso (kan erstattes af vand, hvis du ikke drikker kaffe)
4 store æg
180 g sukker (AHO: eller 120 g kokossukker)
1/4 tsk vanillepulver
1 knivspids salt

Pynt:
Flormelis og / eller
bær eller
Flødeskum eller
chokolade krøller

Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 175 °. Smør en springform (22-25 cm) og dæk bunden med bagepapir. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde ved lav varme. Når blandingen er smeltet og glat, røres kaffen eller vandet i. Pisk herefter æg, sukker og vanille i en skål, indtil massen er let og luftig, det tager cirka 4-5 minutter. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen med en spatel, indtil den er glat. Tilføj en knivspids salt. Hæld dejen i den klargjorte springform og bag kagen i 40-45 minutter. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen. Jeg foretrækker personligt kagen, efter at den har stået i køleskabet i et par timer.

Pynt kagen med lidt sukker, bær, flødeskum eller chokoladekrøller. Dem laver du ved at sætte mælkechokolade et varmt sted i et par minutter, og derefter bruge en ostehøvl at lave chokoladekrøllerne.

Du kan læse mere om Linda Lomelino eller følge hende på blog eller Instagram HER
Du kan læse min omtale af Linda Lomelinos bog “Pajer” HER
Du kan finde opskriften på glutenfri chokolademuffins HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!