Abrikoser overtrukket med chokolade

2 nov, 2019 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Disse abrikoser, overtrukket med chokolade og marcipan, kan hurtigt blive alles favorit. De er utroligt hurtige og lette at lave og kombinationen af de saftige abrikoser, chokolade og marcipan er uovertruffen. Opskriften stammer fra Colombanis Jule e-bog, der indeholder et væld af spændende indbydende opskrifter. Bogen kan downloades helt gratis via linket herunder.

Ingredienser 30 stk

30 stk tørrede abrikoser
50 g mørk eller hvid chokolade
En håndfuld hakkede nødder (fx ristede hasselnødder eller pistacienødder)
Marcipan

Fremgangsmåde

Start med at skære abrikosen op i siden og fyld hver enkelt abrikos med en lille kugle marcipan. Hak pistacienødderne eller kør dem igennem en food processor.
Smelt nu ⅔ af chokoladen i et vandbad. Vandet må endelig ikke koge, mens du rører rundt, da dampen kan ødelægge chokoladen. Tag den smeltede chokolade op af vandbadet og rør den sidste tredjedel af chokoladen i lidt ad gangen. Hvis det hele ikke smelter, kan du lune det en lille smule i vandbadet.
Dyp abrikoserne i chokoladen så de er delvist dækkede og læg dem på et stykke bagepapir. Drys de hakkede pistacienødder henover som pynt.
Lad chokoladen størkne helt og anbring derpå abrikoserne på et smukt fad og server sammen med det øvrige julekonfekt. Hvis du ønsker det, kan du variere opskriften med forskellige slags topping og bruge forskellige slags tørret frugt, fx mango, figner eller dadler.

Du kan downloade hele Colombanis smukke og indbydende Jule e-bog GRATIS lige HER
Du kan finde opskriften på ristede nødder med rosmarin HER
Du kan læse mere om Colombanis olivenolier, nødder og tørrede frugter lige HER

Var du tilfreds med denne opskrift på abrikoser, overtrukket med chokolade? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!