Ægge erstatninger

4 sep, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Tåler du ikke æg, så kan du lave flg. tre forskellige ægge erstatninger. Det er super let og billigt, og du kan finde opskrifterne på æggeerstatninger herunder:

 1. Hørfrøskum
  Ingredienser til erstatning for 1 æg
  50 g hørfrø
  1/2 l vand
  Fremgangsmåde
  Kog hørfrøene i vandet i 5-10 min og si derefter massen.
  50 g hørfrøskum svarer til et æg.

2. Loppefrøskum
Ingredienser til erstatning for 1 æg
          1 tsk loppefrøskaller
3 spsk vand
Fremgangsmåde
          Bland vand og loppefrøskaller.
Den angivne mængde svarer til et æg, og kan tilsættes retten.

3. Agar agar
Ingredienser til erstatning for 1 æg
1 spsk. Agar agar
1 spsk vand
Fremgangsmåde
Bland Agar agar pulveret med vand.
Den angivne mængde svarer til et æg, og kan tilsættes retten.

Der findes også et plantebaseret produkt, fremstillet af johannesbrødsmel og hørfrø, der hedder “Ægge-erstatning”. Du kan se det på billedet herunder. Det kan købes i landets helsekostforretninger eller på nettet.

Ønsker du at lave vegansk scrambled eggs, så er kikærtemel et fantastisk godt bud, og det både smager og ligner den ægte vare. Vandet fra en dåse økologiske kikærter kan også piskes og anvendes som erstatning for æggehvide.

Var du tilfreds med denne artikel om Ægge erstatning? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!