Broccoli boller

7 mar, 2022 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Broccoli boller er susende lækre og lette at bage, de er sunde, glutenfri og antiinflammatoriske. Jeg kan varmt anbefale dig at prøve denne opskrift på Broccoli boller med ost og ærteskud. Opskriften stammer fra Anette Sams og Jane Faerbers bog Kålhydrater.

Ingredienser til 6 stk
400 g broccoli
50 g spinat
4 æg
100 g mandler
100 g kikærtemel
1-2 tsk uraffineret salt
1 knsp peber
10 g solsikkekerner

Fyld kan for eksempel være:
40 g ost, fx gouda
30 g peberfrugt
evt. lidt ærteskud eller rucola

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 160 grader varmluft. Skær broccolien i mindre stykker. Rengør spinaten og dup bladene tørre.
Hak mandlerne til groft mel i foodprocessoren. Tilsæt broccoli, spinat og æg og blend det hele sammen til en fedtet dej. Hæld dejen i en skål.
Rør kikærtemel, salt og peber i dejen og lad den hvile i ca. 5 minutter.
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Klistrer dejen meget, hjælper det at skylle hænderne i koldt vand.
Drys bollerne med solsikkekerner og bag dem i ovnen i cirka 35 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle.

Skær en bolle over og læg ost, peberfrugt og ærteskud i. Gem resten af bollerne i køleskabet eller frys dem ned til en anden god gang.

Her kan du finde opskriften på Antiinflammatoriske boller
Her kan du finde opskriften på Kålpizza med burrata
Her kan du finde opskriften på Broccoli boller
Her kan du læse artiklen Forkæl dine tarme og tab dig effektivt
Her kan du læse mere om bogen Kålhydrater

Var du tilfreds med denne opskrift på Broccoli boller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!