Broccolitærte – Opskrift på Lækker Broccolitærte med Laks

9 apr, 2008 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Broccolitærte med laks smager virkelig godt og er et hit hos såvel børn som voksne. Herhjemme er det mine sønners absolutte favoritret, når den står på en god frokost eller en hyggelig middag. Jeg serverer ofte broccolitærten samen med en lækker salat, fremstillet af årstidens råvarer.

Ingredienser 4 prs.

Bund:
85 g gammeldags kærnet smør fra f.eks. Naturmælk
100 g økologisk speltmel eller glutenfri rismel
50 g økologisk grahamsmel eller glutenfri havregryn
Lidt flagesalt
1-2 spsk koldt vand

Fyld:
400 g broccoli i små buketter
2 porrer, skåret i skiver
100 g laks
lidt hakket, økologisk dild
Hvidløg og chili efter behag
3 økologiske æg
2 dl Acido
1 dl Vand
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smuldr smørret i melet, tilsæt havregryn og salt og saml hurtigt dejen med koldt vand. Tryk dejen ud i et jævnt lag i en smurt tærteform. Prik let med en gaffel og forbag den ved 200 grader i 10 minutter.

Del broccolien i små buketter, rengør dem grundigt og skær stokken i småbitte terninger. Læg broccolien i den forbagte tærtebund. Skær laksen i små stykker og læg den ind imellem. Pisk de øvrige ingredienser og hæld det over. Bag tærten 50 min. ved 160 grader.

Anvend gerne økologiske ingredienser, også økologisk laks, det smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Læs også mit blogindlæg om hvorfor broccoli er så vigtigt.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!