Crumble – opskrift på årstidens crumble

24 mar, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Om sommeren står den ofte på crumble med bær, og om vinteren på crumble med æble og pære, når der kommer mennesker til kaffe eller te. Med den samme opskrift på topping kan du
nemt skifte frugten ud, alt efter hvad tid på året, det er. Denne opskrift smager fantastisk dejligt, den er glutenfri, let at lave og stammer fra Julie Karlas bog Venindemad.

Ingredienser
Topping 75 g grovvalsede havregryn
75 g koldt smør, skåret i mindre tern
30 g sukker
150 g marcipan

Sommerfrugt
600 g blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
30 g sukker
1 vaniljestang

Vinterfrugt
2 æbler
2 pærer
30 g sukker
1 tsk stødt Sri Lanka kanel
1/2 tsk stødt kardemomme

Topping
150 g creme fraiche

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Kom havregryn, smørtern og sukker i en skål. Smuldr det godt sammen med hænderne. Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den forsigtigt i. Sæt det til side.  Sommerfrugt: Kom bær i et smurt tærtefad. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang med en kniv, og mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Vend det med resten af sukkeret, og drys det over bærrene.
Vinterfrugt: Skær æbler og pærer i sm stykker, og kom dem i et smurt tærtefad. Bland sukker med kanel og kardemomme, og drys det over æbler og pærer.

Fordel toppingen over frugten, og pres toppingen en smule ned imellem bær eller æbler og pærer. Bag kagen i ca. 25 minutter, til toppingen er dejligt sprød. Server med creme fraiche som topping.

Var du tilfreds med denne opskrift på Crumble – opskrift på årstidens crumble? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!