Fire fine frugtmadder

12 maj, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Skønne, festlige og lækre frugtmadder fra Kirsten Skaarups bog Grønt Smørrebrød. Du kan anvende forskellige typer brød med eller uden gluten. Alle brød er smurt med cashewnøddecreme.

Cashewnøddecreme
Ingredienser:
200 g cashewnødder
25 g smuttede mandler
2 spsk gærflager (kan udelades)
2 spsk lime eller citronsaft
1-2 dl havre- eller kokosfløde
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Udblød nødder og mandler i vand i cirka 10 timer. Afdryp og kør dem i food processor eller blender med gærflager, citrussaft og 1 dl fløde, til du har er ensartet masse. Juster konsistensen med fløde, men det skal være en fast creme og ikke en for flydende creme. Smag til med citrussaft, salt og peber og opbevar cremen i et glas med tætsluttende låg. Holdbarhed en uge på køl.

Brød 1, øverste venstre hjørne
Smør med cashewnøddecreme og pynt med jordbærskiver, kirsebær, hakkede valnødder og snittet mynte

Brød 2, øverste højre hjørne
Smør med cashewnøddecreme og pynt med halve jordbær, drysset med lidt flormelis.

Brød 3, nederste venstre hjørne
Smør med cashewnøddecreme og pynt med kiwi- og bananskiver samt kirsebær. Brødet er pyntet med ribs og drysset med kakaonibs og basilikum.

Brød 1, nederste højre hjørne
Smør med cashewnøddecreme og pynt med bananskiver, vendt i citronsaft samt hindbær. Brødet er drysset med hakkede pistacienødder og mynte.

Var du tilfreds med disse opskrifter på Fire fine frugtmasser, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!