Glutenfri falafler med quinoasalat

13 apr, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på glutenfri falafler med quinoasalat er let at lave. Det kan betale sig at lave ekstra portion af falaflerne og fryse ned eller have de sunde falafler til madpakken næste dag.

Ingredienser til 20 falafler:
125 g mandler
125 g cashewnødder
350 g kogte kikærter
Et stort bundt frisk oregano
eller 1-2 spsk. tørret
Et stort bundt frisk persille
eller 1-2 spsk. tørret
Et lille bundt frisk mynte eller ½-1 spsk. tørret
1 tsk stødt spidskommen
Saft fra ¼ citron
1-2 fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde til falaflerne:
Kør de friske, skyllede krydderurter i blender eller food processor og tilsæt mandler og cashewnødder. Kør til det hele er blendet til en grov masse. Tilsæt de øvrige ingredienser lidt efter lidt og kør indtil du har en ensartet masse. Form 20 kugler, som du steger i ekstra jomfru olivenolie ved svag varme på panden i cirka fire minutter på alle sider, til de er gyldne og sprøde.


Ingredienser til Quinoasalat til 4 personer:
200 g hel quinotto eller almindelig quinoa
500 g frisk spinat eller blandet salat
4 rødbeder
4 store tomater røde eller
gule eller 8 små
1 avocado
1 bundt forårsløg
Ekstra jomfru olivenolie
Balsamicoeddike
Saft af en ½ citron
1 tsk agavesirup
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde til Quinoasalat:
Skyl og kog quinottoen efter anvisningen på posen. Lad den køle af. Rengør rødbederne og skær dem i tynde både. Vend dem i lidt ekstra jomfruolivenolie, balsamicoeddike, honning og salt og peber og bag dem i 20 minutter ved 180 grader på en bageplade i ovnen. Skyl spinaten grundigt, skær tomater og forårsløg i mindre stykker og bland en dressing af ekstra jomfruolivenolie, balsamicoeddike, citronsaft, honning og salt og peber. Skræl avocadoen lige før servering og bland salaten med dressingen. Til sidst blander du quinottoen i og serverer salaten med de lune falafler.

Her kan du finde opskriften på Grønne falafler med bagte rodfrugter

Var du tilfreds med denne opskrift på mine glutenfrie falafler? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!