Glutenfri valnøddeboller

7 aug, 2016 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Glutenfri valnøddeboller smager super godt og er lette at bage – en frisk variation af mine klassiske glutenfri boller. Kombinationen af valnødder og kastanjemel giver de glutenfri valnøddeboller sødme og fylde og fremhæver valnøddesmagen.

Ingredienser til 8 glutenfri valnøddeboller

1/2 liter tempereret vand
20 g loppefrøskaller
5 g gær
1 tsk xanthan gum
1 tsk uraffineret flagesalt
80 g havregryn
75 g hakkede valnødder
100 g kastanjemel
175 g groft rismel
Lidt ekstra hakkede valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Rør loppefrøskaller og vand og lad det stå i cirka ti minutter. Pisk herefter massen med elpisker eller i røremaskine i ti minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør til dejen er som en tyk grød. Lad dejen hæve i cirka en time.

Kom lidt vand eller jomfruolivenolie på hænderne og form otte boller, som du sætter på en bageplade, beklædt med bagepapir. Drys valnøddebollerne med hakkede valnødder og bag dem i cirka en halv time ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Andre artikler om valnødder

Det her ikke de eneste lækre valnøddeboller – se også denne opskrift på valnøddeboller bagt med speltmel.
Og her en sund morgenmad med valnødder
Og hvorfor er valnødder egentlig så sunde?

Var du tilfreds med denne opskrift på valnøddeboller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!