Glutenfri valnøddeboller

7 aug, 2016 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Glutenfri valnøddeboller smager super godt og er lette at bage – en frisk variation af mine klassiske glutenfri boller. Kombinationen af valnødder og kastanjemel giver de glutenfri valnøddeboller sødme og fylde og fremhæver valnøddesmagen.

Ingredienser til 8 glutenfri valnøddeboller

1/2 liter tempereret vand
20 g loppefrøskaller
5 g gær
1 tsk xanthan gum
1 tsk uraffineret flagesalt
80 g havregryn
75 g hakkede valnødder
100 g kastanjemel
175 g groft rismel
Lidt ekstra hakkede valnødder til pynt

Fremgangsmåde

Rør loppefrøskaller og vand og lad det stå i cirka ti minutter. Pisk herefter massen med elpisker eller i røremaskine i ti minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør til dejen er som en tyk grød. Lad dejen hæve i cirka en time.

Kom lidt vand eller jomfruolivenolie på hænderne og form otte boller, som du sætter på en bageplade, beklædt med bagepapir. Drys valnøddebollerne med hakkede valnødder og bag dem i cirka en halv time ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Andre artikler om valnødder

Det her ikke de eneste lækre valnøddeboller – se også denne opskrift på valnøddeboller bagt med speltmel.
Og her en sund morgenmad med valnødder
Og hvorfor er valnødder egentlig så sunde?

Var du tilfreds med denne opskrift på valnøddeboller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!