Sunde Valnødder – Super Food for Hjerne og Krop

Forsiden Viden og Forskning Sunde Valnødder – Super Food for Hjerne og Krop

     4
valnødder

Sunde valnødder – super food for hjerne og krop.

Valnødder er sunde og indeholder masser af sunde fedtsyrer, der er super food for hjerne og krop. Derfor er det lige nu, at du skal indsamle de sunde nødder, tørre dem og nyde de gode fedtstoffer og den dejlige smag fra valnødderne.

Jeg er så heldig at have et valnøddetræ i baghaven, og de sunde valnødder skal samles ind nu, lægges til tørre på en bakkesi, og når de er tørre, så er de klar til at blive knækket og spist. Jeg bruger mange valnødder i mit køkken, og jeg elsker deres gode smag og sunde fedtsyrer. Jeg bruger dem i bagværk, i min morgenmad, over salater, i en god mysli eller bare som de er.

valnød hjerne sund

Måske har du bemærket, at valnødder til forveksling ligner vores hjerner? Og valnødder er sunde og er super food for din hjerne og din sundhed. De indeholder nemlig et fantastisk mix af sunde fedtstoffer og gavnlige næringsstoffer, så det er en god ide – såvel for hjerne og krop – at gøre det til en vane hakke valnødder i myslien om morgenen og over grønkålssalaten om aftenen. Spis også gerne valnødder som snack imellem måltiderne, sammen med eksempelvis æbler, pærer eller gulerødder. Det smager fantastisk, mætter godt, nærer dine hjerneceller og stabiliserer blodsukkeret.

valnødder hjerne sunde

Nyere forskning fra Marshall University i USA viste, at små musemødre, der i forsøget fik masser af valnødder, havde en markant lavere forekomst at brystkræft. Den mængde valnødder musene indtog, svarer til cirka 50 g for mennesker, udtaler Elaine Hardman, der forestod studiet. Det var så overbevisende, at forskerne gik videre, og foretog genetiske analyser på såvel mus som mennesker. Disse analyser viste med samme tydelighed, at en valnødderig kost vil kunne påvirke genaktiviteten positivt for flere af de gener, der koder for brystkræft.

Så sæt roligt tænderne i efterårets lækre og sunde valnødder – super food for hjerne og krop. Mange helsekostforretninger har dem på tilbud lige nu. Køb dem vakuumpakket, så kan de holde sig. Alternativt kan du pakke valnødderne i mindre poser og fryse dem ned. Så har du let og hurtig adgang til mindre portioner til salater, brød, kager, mysli eller til sundt juleknas.

Referencer:
van den Brandt PA, Schouten LJ.; “Relationship of tree nut, peanut and peanut butter intake with total and cause-specific mortality: a cohort study and meta-analysis”; Int J Epidemiol. 2015 Jun;44(3):1038-49.
Liu X, Li Y, Guasch-Ferré M, et al; “Changes in nut consumption influence long-term weight change in US men and women”; BMJ Nutrition, Prevention & Health 2019; bmjnph-2019-000034

Læs også:

Nødder er sunde
Nødder mod Galdesten

Hvorfor Mandler er Sunde
Opskrift på valnøddeboller (og link til glutenfri valnøddeboller)
Her kan du læse mere om Hjernegod mad

Var du tilfreds med denne artikel? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.