Nødder er sunde

20 maj, 2016 | Viden og Forskning

Nødder er sunde, og selvom indtag af nødder og mandler oftest har været relateret til et højt kalorieindhold, så er der heldigvis forskning, der nu dokumenterer, at nødder er sunde og at indtag kan fremme din livslængde og dit helbred.

Det var forskere fra Maastricht Universitet, der kom frem til den konklusion, at deltagere, der spiste 10 gram nødder om dagen, formåede at reducere deres dødelighed med 23 procent. De har baseret deres resultater på et studie, der fulgte 120.000 hollændere i alderen 55 og 69 år i 30 år. Deltagerne rapporterede selv deres daglige spisevaner og forbrug af nødder, jordnødder og jordnøddesmør til forskerne. Undersøgelsen viste, at spiser du bare en lille håndfuld blandede nødder hver dag, så lever du formodentlig længere. Andre studier har vist, at du derved også kan holde vægten mere effektivt.

Blandt de kvinder, der deltog i forsøget, viste det sig også, at blot ti gram nødder dagligt, reducerede deres risiko for at udvikle cancer, diabetes samt lunge-, hjerne- og hjertesygdomme. Reduktionen bliver ikke større af, at du spiser flere nødder, så det lader til, at en lille håndfuld hver dag, er den optimale dosis for de fleste. Ti gram svarer til cirka 7-8 nødder eller mandler dagligt.

Andre studier har vist, at indtag af valnødder kan reducere risikoen for brystkræft, gøre hjernen hurtigere og forebygge galdesten. Et andet studie påviste, at du ved at spise mandler kan opnå et effektivt vægttab. Du kan finde links til min omtale af disse studier herunder.

Nødder og mandler er sunde at spise, de er nærende, stabiliserer blodsukker, humør og vægt, forebygger sygdomme og forlænger vores liv. Jeg kunne derfor godt tænke mig, hvis blot en dansk politiker, kunne fortælle mig, hvorfor vi i Danmark – som det eneste land i verden – skal leve med en så voldsom høj og uforståelig afgift på nødder. Nødder er dyrere og pålagt en højere afgift end eksempelvis slik.

Jeg kan anbefale dig at se denne underholdende video om den danske afgift på nødder herunder, og jeg kan fortælle, at jeg har skrevet under.

Referencer: Sammenhæng imellem indtag af nødder og lavere dødelighed
Læs også: Indtag af mandler kan føre til vægttab 
Læs også: Valnødder reducerer galdesten
Læs også: Valnødder er gode for hjernen
Du kan læse mere om Sundt fedt HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Kvinders biologi – der er stadig meget vi ikke ved…

Indenfor læge- og forskningsverdenen har erkendelsen af, at der er forskel på kvinder og mænds fysiologi og reaktionsmønstre, været længe undervejs. I dag er vi heldigvis nærmere en forståelse for, at mænds og kvinders biologi er forskellig, men det afgørende...

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!