Glutenfrie Pølsehorn

1 jul, 2021 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Få opskriften på sunde og lækre glutenfrie pølsehorn, som er perfekte til madpakken, fødselsdage eller udflugter – og et godt alternativ til glutenfri boller og glutenfri rugbrød. Disse pølsehorn er også gode til blot at have i køleskabet, hvis sulten skulle melde sig.

Ingredienser til 12 glutenfri pølsebrød (dejen)

½ liter vand ca. 40 grader
15 g loppefrøskaller
1 tsk. uraffineret salt
125 g majsmel eller polenta
125 g rismel
75 g quinoamel
25 g kikærtemel
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. hørfrø
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde – forbered dine glutenfri pølsehorn

Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker 15 min. Piskes derefter i 2 min. med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres godt igennem, til konsistensen er som en fast grød.

Derefter skal du bruge følgende:

4 økologiske, glutenfri pølser
Ketchup eller tomatpure
Sorte sesamfrø

Sådan bager du dine glutenfri pølsehorn

Tag lidt dej, cirka 75 g, og bred det ud på et stykke bagepapir, penslet med olivenolie. Smør hjemmelavet, økologisk ketchup eller tomatpuré på dejstykket og læg cirka 1/3 stykke pølse ovenpå.

Rul pølsen ind i dejen og placer brødene med sammenføjningen nedad på bagepladen. Pensl med olivenolie eller æg og drys med sorte sesamfrø.

Bages i 25 min. ved 180 grader i almindelig ovn og ved 170 grader i varmluftsovn.

Var du tilfreds med denne opskrift på mine glutenfri pølsehorn? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Brug for hjælp til fordøjelsen og glutenfri inspiration? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!