Grønne deller i kålwrap

24 feb, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på Grønne deller i kålwrap er let og lækker. De grønne deller kan også serveres til ovnbagte rodfrugter og en fyldig salat.

Ingredienser til 4 personer

Kålblade

8 savojkålblade (eller spidskål)

3 revne gulerødder

200 g broccoli i små buketter

1 rødløg, marineret i skiver

Grønne deller – Ingredienser til 15 små deller

200 g udblødte og kogte kikærter

100 g ristede hasselnødder

1 stort rødløg, finthakket

100 g ærter, friske eller optøede

100 g spinat, frisk eller frossen

3 æg eller æggeerstatning (find opskriften her)

30 g parmesanost (kan udelades)

1 tsk loppefrøskaller eller Husk

1 spsk majsstivelse

Reven skal og saft fra 1/2 citron

2 håndfulde persille, frisk mynte, basilikum og timian

2 fed hvidløg

½ chili

1 tsk knust spidskommen

1 tsk bagepulver

Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

4 spsk ekstra jomfruolivenolie

Dressing

3 dl græsk yoghurt eller vegansk skyr

1 håndfuld finthakket persille og basilikum

2 fed hvidløg

Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader og beklæd en stor bageplade med økologisk bagepapir.

Blend eller hak hasselnødderne. Tag dem fra. Blend kikærter, løg, ærter, spinat, krydderurter, æg, parmesan, loppefrøskaller, citronskal og krydderier i en blender eller foodprocessor til en homogen masse. Bland den blendede masse med de blendede hasselnødder. Juster konsistensen med lidt vand og/eller majsstivelse.

Tag en stor spiseskefuld af blandingen og sæt den i en top eller kugle på bagepapiret. Fortsæt til der ikke er mere dej. Bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Skyl kålbladene og damp dem i 10 sekunder eller kom dem i kogende vand et kort øjeblik. Læg dem på et rent viskestykke. Rengør gulerødder, tomater og broccoli. Damp broccolibuketterne i et par minutter, skær tomaterne i både og riv eller spiralize gulerødderne. Anret grønsagerne på et kålblad, top med grønne spirer, fordel dellerne og læg en spiseskefuld dressing ved. Retten er klar til servering.

Kålwraps kan også anvendes til frokostmadpakken, så rulles de sammen om fyldet og bindes med en snor.

Var du tilfreds med denne opskrift på grønne deller i kålwrap? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!