Sif’s Lækre Julefrikadeller

10 dec, 2014 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Dette indlæg er skrevet af Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som ‘Krudtugler & Kanelsnegle’, ‘Rollinger & Roulader’ og ‘Spilopper & Stjerneskud’, hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som ‘Verdens bedste’. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Sifs favoritopskrift på frikadeller med et juleagtigt twist. Aromatiske svesker, lidt chili og salvie har sneget sig ind i opskriften, og disse tre ingredienser forstår virkelig at få det bedste ud af samspillet. Frikadellerne smager skønt lune, og er en sand lækkerbisken i madpakken dagen efter.

Disse skønne julefrikadeller med svesker smager pragtfuldt og stammer fra Sif Orellanas kreative køkken. De kan tilberedes i forvejen og med fordel serveres med en skøn julesalat, som du finder opskriften på herunder.

Ingredienser (15-20 små frikadeller):

15 udstenede tørre svesker
800 g blandet hakket okse- og svinekød (max 12% fedt)
1/2 strøget tsk knuste chiliflager
4 spsk finthakkede friske salvieblade
1/2 tsk revet muskatnød
1 sammenpisket æg (s/m)
1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:
Hak sveskerne i små stykker og bland dem med resten af ingredienserne.
Rør farsen godt sammen.
Varm lidt smør eller kokosolie på en pande.
Form 15-20 små kugler af farsen og steg dem ved middel varme til de er gyldenbrune og gennemstegte.

Du kan finde opskriften på rødkålssalat HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!