Kanelboller med rosiner

12 dec, 2023 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Disse super lækre kanelboller er nemme at lave og altid et hit. De er perfekt som “juleboller”, men kan sagtens bruges hele året rundt.

Ingredienser (ca.10 stk):
5-10 g gær
5 dl tempereret vand
5 spsk Acido eller yoghurt naturel
2 tsk. salt
2 spsk. honning
3 spsk. loppefrøskaller (kan udelades)
2 tsk. ægte Sri Lanka kanel
5 spsk. hele hørfrø
3 spsk. græskarkerner
2-3 dl grovvalsede havregryn
3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker
200 g usigtet speltmel eller anden fuldkornsmel
400 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde:
Udblød gæren i det tempererede vand og tilsæt Acido yoghurt sammen med loppefrøskaller, honning og salt og rør det sammen til gær og honning er opløst. Lad det trække i 10 minutter og pisk herefter massen, eventuelt med håndmixer, i 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser sammen med hovedparten af melet og rør grundigt.

kanelboller dej

Lad dejen hæve i nogle timer eller natten over under et fugtigt klæde og ved stuetemperatur. Ælt herefter dejen grundigt med det sidste mel, enten ved håndkraft eller i røremaskine. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste i det, men får lethed trods de lidt tunge, tilsatte ingredienser. Form dejen til boller med lidt olivenolie på hænderne og lad dem efterhæve i 30 minutter på bagepladen. Bag dem ved 200 grader i 35 minutter.

kanelboller bage

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!