Kanelboller med rosiner

20 maj, 2015 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Disse super lækre kanelboller er nemme at lave og altid et hit. De er perfekt som “juleboller”, men kan sagtens bruges hele året rundt.

Ingredienser (ca.10 stk):
5-10 g gær
5 dl tempereret vand
5 spsk Acido eller yoghurt naturel
2 tsk. salt
2 spsk. honning
3 spsk. loppefrøskaller (kan udelades)
2 tsk. ægte Sri Lanka kanel
5 spsk. hele hørfrø
3 spsk. græskarkerner
2-3 dl grovvalsede havregryn
3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker
200 g usigtet speltmel eller anden fuldkornsmel
400 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde:
Udblød gæren i det tempererede vand og tilsæt Acido yoghurt sammen med loppefrøskaller, honning og salt og rør det sammen til gær og honning er opløst. Lad det trække i 10 minutter og pisk herefter massen, eventuelt med håndmixer, i 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser sammen med hovedparten af melet og rør grundigt.

kanelboller dej

Lad dejen hæve i nogle timer eller natten over under et fugtigt klæde og ved stuetemperatur. Ælt herefter dejen grundigt med det sidste mel, enten ved håndkraft eller i røremaskine. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste i det, men får lethed trods de lidt tunge, tilsatte ingredienser. Form dejen til boller med lidt olivenolie på hænderne og lad dem efterhæve i 30 minutter på bagepladen. Bag dem ved 200 grader i 35 minutter.

kanelboller bage

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!