Kanelboller med rosiner

20 maj, 2015 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Disse super lækre kanelboller er nemme at lave og altid et hit. De er perfekt som “juleboller”, men kan sagtens bruges hele året rundt.

Ingredienser (ca.10 stk):
5-10 g gær
5 dl tempereret vand
5 spsk Acido eller yoghurt naturel
2 tsk. salt
2 spsk. honning
3 spsk. loppefrøskaller (kan udelades)
2 tsk. ægte Sri Lanka kanel
5 spsk. hele hørfrø
3 spsk. græskarkerner
2-3 dl grovvalsede havregryn
3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker
200 g usigtet speltmel eller anden fuldkornsmel
400 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde:
Udblød gæren i det tempererede vand og tilsæt Acido yoghurt sammen med loppefrøskaller, honning og salt og rør det sammen til gær og honning er opløst. Lad det trække i 10 minutter og pisk herefter massen, eventuelt med håndmixer, i 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser sammen med hovedparten af melet og rør grundigt.

kanelboller dej

Lad dejen hæve i nogle timer eller natten over under et fugtigt klæde og ved stuetemperatur. Ælt herefter dejen grundigt med det sidste mel, enten ved håndkraft eller i røremaskine. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste i det, men får lethed trods de lidt tunge, tilsatte ingredienser. Form dejen til boller med lidt olivenolie på hænderne og lad dem efterhæve i 30 minutter på bagepladen. Bag dem ved 200 grader i 35 minutter.

kanelboller bage

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!