Kartofler – ovnbagte kartofler med citron

2 jun, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Ovnbagte kartofler med citron er en let og lækker tilbehørsret. Inspirationen til opskriften med kartofler bagt i olivenolie og bouillon kommer fra Sydfrankrig, og forfatterne til bogen Citroner har taget den til sig, også selvom de bor i Spanien. Opskriften på slow cooked kartofler, hvor smagen af citron, olivenolie og laurbærblade fusionerer, hædrer de heldige kartofler og glade ganer.

Ingredienser til 4 PERS.
1 kg mellemstore faste kartofler af samme størrelse
2 citroner, skallen høvlet i brede strimler med en tyndskræller
16 laurbærblade, halveret på langs
1 dl ekstra jomfruolivenolie
2 dl grønsagsbouillon
Uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 °C. Skræl kartoflerne og skær dybe riller på tværs af kartoflen, 2/3 ned i kartoflen med 1 cm mellemrum. Stik skiftevis citronskal og de halverede laurbærblade ned i rillerne, og sæt kartoflerne i et ovnfast fad. Pensl dem med olivenolie og hæld bouillonen ved. Drys med salt og peber, men husk, at bouillonen er salt i sig selv, så vær sparsom med saltningen.
Bag i 40 minutter, til væden er næsten fordampet, og kartoflerne er gyldne. Dryp og pensl olivenolie over kartoflerne nogle gange undervejs. Mærk med en spids urtekniv, om kartoflerne er gennembagte, og bag dem, indtil de er møre, hvorefter de serveres som tilbehør.

Her finder du opskriften på Bagte gulerødder med citron og timian
Her finder du opskriften på Hjemmelavet lemonade

Var du tilfreds med denne opskrift på Ovnbagte kartofler med citron? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!