Bagte gulerødder med citron og timian

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Bagte gulerødder med citron og timian

     3
Bagte guleroedder med citron og timian

Bagte gulerødder med kanel, citron og timian smager fantastisk dejligt. Mange grøntsager har godt af en tur i ovnen med en god olivenolie og urter, fordi det potenserer smagen og blødgør teksturen. Det gælder i særdeleshed rodfrugterne. Du kan derfor bage gulerødder til en tapas, en frokostret eller som en del af middagen. Spis for eksempel de varme eller lune gulerødder med en skål kølig aioli, det smager fantastisk. Begge opskrifter stammer fra bogen Citroner, der er skrevet af Henrik Vilain og Ingo Schauser.

OBS! Gulerødder skal helst opvarmes og spises med lidt gode fedtstoffer, det øger vores muligheder for at optage de sunde carotener.

Ingredienser til 4 personer
1 kg gulerødder
eksra jomfruolivenolie
1/2 spsk kanel
1 spsk spidskommen, ristet og knust
uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber
1 citron, skal og saft

Tilbehør
Aioli – her finder du opskriften AIOLI
friske timiankviste
2 citroner, skåret i halve og grillet/stegt

Skræl gulerødderne og del dem på langs i halve eller kvarter, så du ender med gulerodstænger af omtrent samme størrelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, spidskommen og kanel. Bag i ovnen ved 200 °C i 15 minutter, eller til de begynder at karamellisere let i hjørnerne. Når de er kølet let af, dryppes de med citronsaft, og skallen af citron rives fint hen over rødderne.

Server gulerødderne med en aioli, friske timiankviste og stegte halve citroner. Citronerne steges eller grilles på en hed pande. Hold citronerne i tæt kontakt med panden ved at presse dem ned mod panden, indtil skærefladen har en smuk og gylden farve.

Her kan finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Salat med asparges
Her kan du finde opskriften på Broccolisalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Bagte gulerødder med citron og timian? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.