Broccolisalat med gulerodsdressing

9 nov, 2021 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Broccoli hører til kategorien: verdens sundeste grøntsager. Denne salat med broccoli er mættende, antiinflammatorisk, næringsrig og fyldt med sunde fibre. Prikken over i’et er den skønne, fyldige gulerodsdressing. Salaten er let at tilberede, passer til alle typer kød og postejer og smager forrygende godt. Broccolisalaten er glutenfri, mælkefri, vegetarisk og selvfølgelig sukkerfri.

Ingredienser broccolisalat til 4 personer

1 broccolihoved med stok
8-10 stængler grønkål eller anden kål
2 rødløg
Saft af 1 citron
4 store kartofler
Dressing
3-4 gulerødder
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. appelsinsaft
1 tsk. gurkemeje
1 dl kokosmælk eller mandelfløde
Vand til justering af konsistensen
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Sådan laver du broccolisalaten

Rengør og findel broccolihovedet i små, fine buketter. Skræl stænglen og skær den i fine, små firkanter. Damp både buketter og stængelstykker i cirka 3 minutter. Lad dem køle af. Skræl kartoflerne, skær dem i små firkanter, og kog dem, til de er møre. Lad dem køle af. Skræl rødløgene, skær dem i fine både, og mariner dem 10 minutter i citronsaften. Skyl grønkålen, dup den tør, og rib kålen af stænglerne. Hak kålen fint som persille.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med vand. Bland salaten, og anret alle ingredienser smukt i en skål. Server med dressing.

Ønsker du at anvende broccolisalaten som et fuldt, nærende måltid, kan du tilsætte kogte puy linser.

Anden inspiration

Her kan du finde opskriften på Salat med kål og æbler
Du kan finde opskriften på Salat med rødbeder og brombær
Du kan finde opskriften på salat med bønner
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller
Du kan finde opskriften på bøf uden kød

Se også mine andre glutenfri opskrifter og få mere inspiration til lækkert antiinflammatorisk mad.

Var du tilfreds med denne opskrift på Broccolisalat med gulerodsdressing? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!