Let salat med bønner

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Let salat med bønner

     8
Let salat med boenner

Let salat med bønner. Denne salat er let at lave, mættende og super velsmagende. Salaten er fyldt med grønne, sunde og nærende råvarer samt proteinrige bønner, og den kan varieres afhængig af årstid og smagspræferencer. Salaten kan nydes alene eller som tilbehør til grønne frikadeller, bøf uden kød eller fisk eller kød.

Ingredienser til 4 personer

200 g grønkål
150 g spidskål, eventuelt rødt
250 g blandede salater, eksempelvis ruccola, spinat, romaine etc.
2-3 æbler
Saften fra 1 økologisk citron
200 g græskar
En håndfuld hakkede krydderurter
100 g squash
200 g udblødte og kogte, sorte bønner (cirka 50 g tørret vægt, før udblødning og kogning)
Ekstra jomfruolivenolie

Dressing
1-2 dl ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Dijonsennep
1 spsk friskpresset citronsaft
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
2 tsk hakkede krydderurter fx. persille, timian, oregano eller estragon

Fremgangsmåde

Skyl bønnerne grundigt og sæt bønnerne i blød natten over. Du kan læse mere om udblødning og kogning af bønner via linket herunder.
Efter udblødning skiftes vandet og bønnerne koges i 40 minutter.

Græskarkarret skrælles og udkernes. En del af græskarkødet skæres i passende stykker, der vendes i ekstra jomfruolivenolie, salt og peber og bages i ovnen i cirka 35-40 minutter, til det er gennembagt og mørt.

Squashen rengøres og skæres i tynde skiver, der pensles med olivenolie og drysse med salt og peber og bages med græskarrene i ovnen i de sidste ti-femten minutter.

Skyl salaten grundigt, rib grønkålen fra stænglerne, dup dem tørre i et viskestykke og riv eller skær salaterne i tynde strimler eller stykker. Fordel salaterne i en skål eller på et fad. Rengør æblerne og skær dem i tynde både, som du overhælder med citron.

Bland salaterne med bagte græskarstykker, squash, æbler og sorte bønner. Hæld dressingen over cirka femten minutter før servering.

Salaten kan varieres med årstidens grønsager, med andre former for græskar eller med andre typer bønner. Salaten er mættende i sig selv, men kan nydes sammen med grønne frikadeller, bøf med eller uden kød eller fisk eller kylling og et stykke godt brød.

Du kan finde opskriften på Du kan finde opskriften på salat med rødbeder HER
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på bøf uden kød HER
Du kan finde opskriften på Chili sin Carne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Let salat med bønner? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.