Bøf uden kød

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Boef uden koed. Disse vegetariske planteboeffer smager virkelig godt og er fantastisk lette at lave. De er fiberrige, naeringsrige, velsmagende og maettende, og er derfor sunde og...

     10
boef uden koed

Bøf uden kød. Har du prøvet en god vegetarbøf eller plantebøf? Her får du opskriften på vegetariske plantebøffer, der smager virkelig godt og er fantastisk lette at lave. De er fiberrige, næringsrige, velsmagende, mættende, billige og klimavenlige, og er derfor en sund og god erstatning for oksekødsbøffen og svinekoteletten. Jeg kan kun sige; prøv dem.

Ingredienser til 6 mindre bøffer eller 5 større

200 g gulerødder
100 g porre
1 rødløg
4 fed hvidløg
½ chili
2 æg (eller æggeerstatning af 2 spsk hele hørfrø, kogt i ½ l vand i 20 minutter og siet)
2 spsk hakkede krydderurter, fx. timian, oregano og persille
2 spsk hummus (kan udelades)
1 spsk Tamari sojasauce
50 g fine havregryn
3-4 spsk groft rismel, quinoamel eller linsemel
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
fintrevet skal af ½ citron
Uraffineret salt og friskkværnet peber

jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Rengør og riv gulerødderne. Rengør og snit porrerne fint, hak løg, hvidløg og chili. Svits porrer, løg, hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie i et par minutter.
Bland de svitsede grønsager med krydderurter, hummus, æg eller hørfrøskum, jomfruolivenolie, havregryn og mel. Juster konsistensen med mel, den kan variere afhængig af vandindholdet i gulerødderne. Tilsæt herefter lime- eller citronsaft, soja samt salt og peber.

Stil farsen på køl i en times tid, smag den til og vurder om konsistensen er tilpas fast, så der kan formes fem, seks bøffer. Er den for blød, så tilsættes lidt flere havregryn eller mel, ligesom du kan krydre den mere. Kom lidt god olivenolie på hænderne, form forsigtigt bøfferne, vend dem i havregryn og steg dem på panden i kokosolie eller jomfruolivenolie i cirka 6 minutter på hver side. Så er de klar til servering og er optimale med en god salat og bagte rodfrugter til eller i en god burgerbolle med masser af grønt. 

Du kan finde opskriften på selleribøffer HER
Du kan finde opskriften på blomkålsfrikadeller HER
Du kan finde opskriften på Grønne frikadeller med Puy linser HER
Du kan finde opskriften på Kålsalat med kokosdressing HER 
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med feta HER
Du kan læse artiklen om, at danskerne spiser mindre kød HER
Du kan læse mere om frikadeller HER 
Du kan finde opskriften på grove burgerboller HER
Du kan finde opskriften på glutenfri burgerboller HER

Var du tilfreds med denne artikel Vi spiser mindre kød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.