Blomkålsfrikadeller

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Blomkaalsfrikadeller er super velsmagende og lette at tilberede. De er et godt bud på groenne, vegtariske frikadeller

     10
Blomkaalsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller er super velsmagende og lette at tilberede. De er et godt bud på grønne, vegetariske frikadeller, og denne variation af vegetarfrikadeller kan varmt anbefales. Lav endelig ekstra stor portion af dem, for de er velegnede både til madpakkerne og til frysning, så der er let mad på en travl dag. Opskriften på Blomkålsfrikadeller stammer fra Lisbeth Tordendahls skønne e-bog Kål og Kærlighed. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 16-18 stk

400 g blomkål  (renset vægt)
1 lille løg
1 fed hvidløg
3/4 tsk fennikelfrø eller 1 tsk tørret timian
100 g kikærtemel
1 tsk urtesalt
1 spsk grov sennep

Ekstra Jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Riv blomkål og løg groft, gerne i foodproccesor, og kom det i en skål. Hak hvidløget fint og bland det i blomkålen. Knus fennikelfrø og rør det i farsen sammen med kikærtemel, urtesalt og sennep. Lad farsen stå 10-15 minutter. Form derefter 16-18 frikadeller med hænderne og steg dem gyldne på begge sider ved middel varme i jomfrukokosolie.

Du kan læse min omtale af Lisbeth Tordendahls bog Kål og Kærlighed HER
Du kan læse mere om frikadeller HER
Du kan finde opskriften på Grønne frikadeller med Puy linser HER
Du kan finde opskriften på Lisbeths Kålsalat med kokosdressing HER 
Du kan finde opskriften på Mormors Kålsalat HER
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med feta HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålsfrikadeller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.