Opskrift på Grove Burgerboller

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Opskrift på Grove Burgerboller

     4

En hjemmelavet burger smager bare bedre, og det kræver også hjemmebagte burgerboller, bagt af de allerbedste råvarer. Du kan anvende denne gode opskrift på sunde, mættende og velsmagende burgerboller, der vil glæde hele familien.

Delikate hjemmebagte og grove burgerboller, der er luftige, fiberrige og velsmagende. Med denne opskrift og disse sunde råvarer kan du bage fiberrigt brød og boller, der har en virkelig god smag, luftighed og krumme. Det er ikke spor svært, så herunder får du opskriften på grove burgerboller, der kan bruges til hjemmelavede burgers og til madpakker med sundt fyld. Prøv f.eks. salat, rødløg, tomat og humus, det smager fantastisk.

Ingredienser 6 stk.

5 dl tempereret vand
1 tsk honning
½ tsk Flagesalt
5 g gær (som en lille ært eller kugle)
1-2 tsk ægte Sri Lanka kanel
1 tsk stødt koriander
1 dl femkornsblanding (eller en blanding af hele kerner)
1 dl hørfrø
½ dl blå birkes
3-400 g økologisk stenkværnet speltmel

æg og sesamfrø til pensling og drys

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen røres bedst på en røremaskine i mindst to minutter, alternativt æltes den grundigt. Den må ikke være for fast og heller ikke for klæg. Dejen hæver to timer under et fugtigt klæde hvorefter der formes seks boller. Bollerne efterhæver på pladen i ca. 1 time, pensles med æg og drysses med sesamfrø og bages i ovnen i 35 minutter ved 200 grader.

Her kan du finde opskriften på sund burger
Her kan du finde opskriften på glutenfri burgerboller

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.