Salat med kål og æbler

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Salat med kaal og aebler og lun Hokkaidodressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til saavel boeffer uden koed, groenne frikadeller eller et godt stykke koed

     9
Salat med kaal og aebler

Salat med kål og æbler og lun Hokkaidodressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til såvel bøffer uden kød, grønne frikadeller eller et godt stykke økologisk kød. Du kan sagtens tilberede ekstra af salaten, så der er til let frokost næste dag.

Ingredienser til 4 personer
100 g grønkål
100 g rosenkål
1-2 bagte gulerødder
2 rødløg
2 røde æbler, fx Ingridmarie
50 g pekannødder
50 g valnødder
Saft og reven skal fra 1 citron
Ekstra jomfruolivenolie
1-2 spsk hakkede krydderurter fx timian og persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Dressing:
3-4 bagte gulerødder
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1-2 dl fløde eller havrefløde
Saft fra ½ citron eller lime
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skyl og rens løg og gulerødder til salat og dressing og skær dem i grove stykker. Vend stykkerne i lidt af den gode olivenolie og drys med salt og peber og bag dem på et stykke bagepapir i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter, afhængig af størrelse og tykkelse. De skal være gennembagte. Pil imens bladene af rosenkålene eller halver dem og skyl dem grundigt. Dup dem tørre. Skyl grønkålen grundigt, dup den tør og afrib den. Hak den fint som persille. Rengør æblerne, skær dem i både, vend dem i lidt citronsaft og lad dem simre på panden i ekstra jomfruolivenolie. På en anden pande svitser du kortvarigt rosenkålsbladene og grønkålen i ekstra jomfruolivenolie.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med fløde eller vand.

Anret salaten med alle ingredienser, pynt med nødder og krydderurter. Dressingen serveres separat og hældes over salaten, når den er på tallerkenerne.

Du kan finde opskriften på salat med rødbeder og brombær HER
Du kan finde opskriften på salat med bønner HER  
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på bøf uden kød HER

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med kål og æbler? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.