Laks i ovn med broccolisalat

2 mar, 2015 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Laks i ovn med broccolisalat er en let og sund aftensmad, der bare smager godt for såvel børn som voksne.  Suppler med den lækre, cremede broccolisalat, og eventuelt med asparges og nye kartofler. Vælg økologisk laks, så undgår du unødig kemi, og tilbered laksen skånsomt ved max. 160 grader, så bevarer du flest muligt af de gode omega 3 fedtsyrer. Laks i ovn med broccolisalat kan varmt anbefales.

Ingredienser 4 prs.

4 stykker fersk, økologisk laks a’ cirka 125 g
Jomfru kokosolie og Læsø eller Himalaya salt og friskkværnet peber

Broccolisalat

500 g broccoli
Sellericreme:
½ selleri
Grøntsagsbouillon
2 spsk. Økologisk mayonaise
2 spsk. hvid Balsamico
2 spsk. agave- eller ahornsirup eller honning
1 spsk. sennep
Læsø eller Himalaya salt og friskkværnet peber

Hakkede rødløg og pinjekerner til drys

Fremgangsmåde:
Rengør laksestykkerne og læg dem i et ovnfast fad, smurt med kokosolie. Varm ovnen til 160 grader og sæt fisken ind i den varme ovn i 25 minutter. Har du dampovn, kan du give laksen 12 minutter ved 100 grader og 100% damp.
Tilbered herefter sellericremen. Rengør selleriknolden og kog ½ selleri i små stykker i 2 dl grøntsagsbouillon i 10-15 minutter. Lad det køle af. Blend det med de øvrige ingredienser undtagen broccolien, så du har en lækker og velsmagende cremet sauce.
Rengør broccolien og del den i små buketter. Damp dem eller lad dem ”kysse” vandet (kogende) i 2 min.
Hæld blandingen over den dampede broccoli, og server laksen med salaten, drysset med rødløg og pinjekerner og eventuelt nye kartofler med friskhakket persille til.

Var du tilfreds med denne opskrift på laks i ovn med broccolisalat? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!