Opskrift på Bone Broth – den bedste collagenrige suppe

10 jun, 2022 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Bone Broth er en kraftfuld og næringsrig suppe, der er fyldt med opbyggende collagen og afgiftende glycin. Bone Broth kan tilberedes til en uge ad gangen og opbevares i køleskabet eller fryses ned, eksempelvis i isterningebakker, efter tilberedning.

Ingredienser til 1 person i en uge

1 økologisk kylling
2 spsk. æblecidereddike
1 porre
2 rødløg
3 gulerødder
Krydderurter som persille, timian,
løvstikke og laurbærblade
Vand

Fremgangsmåde

Læg kyllingen i en gryde og tilsæt æblecidereddike, rengjorte grønsager og krydderurter. Hæld vand over, så det lige dækker. Kog kyllingen ved svag varme i mindst 12 timer. Du kan efter en times kogning pille kødet af kyllingen, så har du til en lækker kyllingesalat eller anden lækker aftensmad. Kog skroget videre i yderligere 11 timer eller længere ved svag varme, og skum jævnligt suppen af. Når Bone Broth’en er færdig, så sies suppen fra. Opbevar eventuelt suppen i rengjorte glas i køleskabet og spis en portion af suppen dagligt. I køleskab er holdbarheden 5-7 dage.

Du kan også fryse Bone Broth ned i sore isterningeforme og opbevare den i fryseren, så har du altid lidt sund Bone Broth som du kan tilsætte supper eller saucer.

Bone Broth er en traditionel broth, usædvanlig rig på protein, collagen og en fantastisk god kilde til mineraler. I Bone Broth finder du næringsstoffer fra blandt andet kyllingens knogler, der optages i brothen, fordi den koger så længe. Et af de særligt vitale næringsstoffer kaldes glycin, og glycin kan understøtte kroppens afgiftningsprocesser. Glycin indgår også i dannelsen af hæmoglobin, galdesalte og enzymer. Bone Broth styrker immunforsvar og fordøjelse.

OBS! Bone Broth er en kraftfuld og suveræn suppe, som tilfører en masse gavnlige næringsstoffer, blandt andet collagen og samtidig understøtter suppen kroppens afgiftningsprocesser. Du kan med fordel lave en portion Bone Broth, så du har til mange dage, og du kan spise den med kogte kartofler, gulerødder, porrer med mere.

Her kan du læse mere om Collagen typer samt Collagens virkning

Var du tilfreds med denne opskrift på Bone broth? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!