Opskrift på den bedste citronkage

6 aug, 2019 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Opskrift på den bedste citronkage, der er med birkes, glutenfri og let at bage, og så smager den helt forrygende. Du kan bage en flere og fryse ned, så du har lidt hurtig hygge at servere til en god kop kaffe. Fryser du citronkagen ned, så skal du vente med glasuren, til den skal serveres. Der er anvendt kokossukker i opskriften, fordi det søder mere end almindeligt sukker og har en karamelagtig smag, men ønsker du at anvende almindelig rørsukker, så smag til, for så skal der nok tilsættes lidt mere.

Ingredienser til 1 kage/6 personer
100 g blødt smør (økologisk, gammeldags kærnet)
150 g kokossukker
3 æg
100 g fuldkornsrismel
75 g kokosmel
Vanillekorn fra 1 vanillestang eller 1 tsk vanillepulver
1 spsk birkes
1 spsk Jomfru i det grønne eller Nigella frø
Reven skal af en økologisk citron
Saft fra 1 1/2 citron (gem resten til topping)
2 tsk bagepulver
1 dl mælk eller mandelmælk (hvis mælkefrit, vælg mandelmælk)

Topping (kan udelades)
125 gr flormelis
1 spsk vand
citronsaft fra 1/2 citron cirka 2 tsk.

Fremgangsmåde
Smør, sukker og æg piskes sammen og vanille, citronskal og citronsaft tilsættes. Rismel, kokosmel, vanille og bagepulver blandes i og dejen røres  sammen med mælk, birkes og Jomfru i det grønne. Dejen fordeles i en smurt franskbrødsform/sandkageform og bages midt i ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i cirka 1 time. Herefter afkøles kagen.

Du kan servere kagen som den er og pynte den med citron og spiselige blomster, men ønsker du let syrlig glasur på kagen, så gør du følgende: Flormelis, vand og citronsaft røres sammen og juster, indtil du får en tyk glasur, der ikke løber for meget.   Pynt med glasur, lad den størkne og server kagen. Den kan sagtens holde sig i flere dage, hvis bare den opbevares lufttæt.

Du kan finde min opskrift på glutenfri æblekage HER
Du kan finde opskriften på glutenfri valnøddeboller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på den bedste citronkage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!