Rugbrødsmadder med grønt pålæg

7 aug, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Engang imellem er det dejligt med et par rugbrødsmadder. Disse er lækre, lavet på et godt hjemmebagt rugbrød og med sundt og grønt pålæg, der både smager og fryder øjnene. De er også gode at have med, hvis du skal på tur eller til madpakken. Du kan finde opskrifterne på de tre slags vegetarisk og glutenfri pålæg, pate’, rødbedefrikadeller og hummus herunder.

Vegetarisk pate´
Ingredienser 4 prs.

2 dl røde linser
Vand cirka fire cm over linserne i gryde
1 grønsagsbouillon terning
2 mellemstore bagekartofler
4 stilke frisk rosmarin
Lidt frisk timian og basilikum
140 g valnødder
1 dl solsikkekerner
1 spk thai krydderiblanding
2 fed knust hvidløg
1/2 dl  sesamfrø

Fremgangsmåde:
Linserne skylles og koges i vand og bouillonterning i cirka 20 min. Afkøl og afdryp evt. Bagekartoflerne skrælles og rives fint. Lad dem gerne dryppe af i et klæde, så lidt af væden fjernes.
Valnødder, solsikkekerner og rosmarin hakkes og vendes sammen med knust hvidløg, thaikrydderi og afkølede linser. Rør det hele sammen til en god fars konsistens. Du kan eventuelt tilsætte lidt ekstra vand, hvis du synes at konsistensen er for fast.
Tag en rugbrødsform, smør den og drys lidt sesamfrø i bunden før farsen trykkes fint ned uden lufthuller. Drys igen med lidt sesamfrø.
Bag pateeen på den midterste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. Toppen må gerne være sprød.

Rødbede frikadeller
Ingredienser til 4 prs.
2 store håndfulde revet rødbede
2 mellemstore porrer
1 dåse forkogte kikærter
2 fed knust hvidløg
2 ægge blommer
2 spk. Cajun mix krydderi
1 / 2 dl sesamfrø
1 tsk uraffineret flagesalt

Fremgangsmåde:
Riv rødbeden fint og klem dem i et klæde, så de bliver fri for væde. Hak porrene fint. Hæld alle ingredienserne i en skål, mos kikærterne med hænderne og bland det hele sammen til en ensartet fars. Form frikadellerne med en spiseske og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 30 min., til de er faste og let gyldne.

Opskrifterne på tre slags hummus finder du HER
Opskriften på verdens bedste hjemmebagte rugbrød finder du HER

Var du tilfreds med denne opskrift på rugbrødsmadder? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!