Verdens bedste rugbrøds opskrift

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Verdens bedste rugbroeds opskrift, og den giver et fantastisk dejligt rugbroed.  Rugbroed er som udgangspunkt en sund spise, og ved at bage dit rugbroed selv kan du sikre dig, at det kun indeholder sunde, gode og oekologiske ingredienser. Denne opskrift...

     8
Verdens bedste rugbroeds opskift

Verdens bedste rugbrøds opskrift tillader jeg mig at kalde denne opskrift, for den giver et fantastisk dejligt rugbrød.  Rugbrød er som udgangspunkt en sund spise, og ved at bage dit rugbrød selv kan du sikre dig, at det kun indeholder sunde, gode og økologiske ingredienser. Denne opskrift er blevet min favorit opskrift blandt alle rugbrødsopskrifter, jeg kalder den verdens bedste rugbrødsopskrift, for brødet er helt suverænt, og det lykkes hver gang. Opskriften stammer fra Claus Dalbys bog Slank. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Det er ikke svært at bage rugbrød, men man skal lige være opmærksom på, at der går godt og vel et døgns tid, før brødet er klar. En anden lille hurdle er, at der skal bruges surdej, men den kan købes i de fleste helsekostbutikker, men du kan også lave surdejen selv, hvis du har lyst, du kan finde opskriften herunder.
Rugbrødet holder sig nemt et par uger i køleskabet. Opskriften giver ét brød, men du kan jo også bage to, når du er igang.

Ingredienser til 1 brød

500 g stenkværnet fuldkornsrugmel
8 dl koldt vand
250 knækkede eller skårne rugkerner
100 g hampefrø og/eller andre frø og kerner
2 tsk salt
ca. 1 dl surdej

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til en lind dej. Lad dejen hvile tildækket 8-10 timer ved stuetemperatur – gerne natten over.
Tag cirka 1 dl dej fra til surdej, til næste gang du skal bage. Fyld dejen i en form og lad den hæve tildækket i et par timer eller gerne mere ved stuetemperatur.
Drys evt. med hampefrø og/eller andre frø og kerner.
Bag brødet ved 200 grader cirka en time. Brug eventuelt et stegetermometer til at tjekke kernetemperaturen. Den skal være 100 grader.

Det er fristende at smage på brødet, mens det stadig er lunt. Men det er bedre at vente et døgns tid. Så er det meget nemmere at skære.
Surdejen stilles i køleskabet efter at have hvilet på køkkenbordet et par timer.

NB. Rugbrød smager ekstra godt, hvis det ristes.

Du kan finde opskriften på surdej HER
Du kan læse min omtale af Claus Dalby’s bog Slank HER
Du kan finde opskriften på rugbrød med hasselnødder HER
Du kan finde opskriften på stenalderbrød HER
Du kan finde opskriften på minirugbrød med chokolade HER

Var du tilfreds med denne opskrift på rugbrød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.