Opskrift på spinattærte

20 apr, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på spinattærte er let at lave, den er sund og bunden er lavet af mandelmel og tapiokamel og er derfor glutenfri. Opskriften stammer fra bogen Glød, skrevet af Christian Grønhøj og Morten Fenger.

Ingredienser til 4 personer
Tærtebund
3 dl mandelmel (blendede mandler)
3 dl tapiokamel eller groft rismel
70 g blødt smør eller ekstra jomfruolivenolie
1 æg, hørfrøskum eller 20 g knust hørfrø og ½ dl vand
1 tsk æblecidereddike
½ tsk uraffineret flagesalt
evt. 2 spsk. varmt vand til justering af konsistensen

Spinatfyld
500 g helbladet spinat, frisk eller frossen
3 knuste fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
½ dl vand
1 tsk uraffineret flagesalt
½ tsk friskkværnet peber
evt. ¼ tsk stødt muskatnød
1½ spsk æblecidereddike
evt. 1 spsk løgpulver
4 æg

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 165 grader. Bland mandelmel og tapiokamel i en skål. Tilsæt blødt smør, æg, æblecidereddike og salt. Rør ingredienserne sammen med en ske eller i en foodprocessor,
og tilsæt evt. lidt varmt vand, hvis dejen er for tør. Lad evt. dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, hvis den er meget blød i det. Rul den derefter ud mellem to stykker bagepapir, og kom selve dejen i en tærteform du behøver ikke smøre formen. Bag tærtebunden i 15-20 minutter, til den er lysebrun.

Spinatfyld Steg hvidløget i olivenolie på en pande, til det begynder at blive lysebrunt og dufter godt. Tilsæt spinat. Hvis du bruger frossen spinat, så tilsæt gerne ½ dl vand. Skru helt op for blusset, læg låg på gryden, og lad det stege et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg. Sluk for blusset, når blandingen begynder at koge. Rør rundt, og tjek, at spinat-blandingen ikke er over 65 grader. Rør derefter æggene i, og rør blandingen sammen.
Fordel blandingen på tærtebunden, og bag den i ca. 20 minutter i ovnen. Når spinatblandingen er fast og ikke længere flydende, er tærten færdig. Servér gerne tærten med en lækker salat til.

Her kan du finde opskriften på en lækker antiinflammatorisk salat med bønner eller asparges
Her kan du finde opskriften på en delikat Broccolisalat med gulerodsdressing

Var du tilfreds med denne opskrift på spinattærte? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende og sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!